Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Döviz kuru yükseldikçe ekonomik güven artıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığına göre, eylül ayında 88,5 olan ekonomik güven endeksi değeri, ekim ayında yüzde 4,8 oranında artarak 92,8’e yükseldi. Ekonomik güven endeksindeki artış, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

Reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre ekim ayında yüzde 3,8 oranında artarak 109,7 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 6,4 oranında artarak 79,7 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,7 oranında artarak 95 değerini, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,6 oranında artarak 83,8 değerini aldı. Tüketici güven endeksi ise ekim ayında yüzde 0,1 oranında azalarak 81,9 değerine geriledi.

Öte yandan, TÜİK 28 Eylül’de eylül ayı ekonomik güven endeksini açıklarken 7,77 TL olan dolar kuru ile 9,05 olan euro kuru, bugün ekim ayı ekonomik güven endeksi açıklanırken sırası ile 8,23 ve 9,69’du.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.