Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (147): Ankara-Paris gerilimi ve inanç-ifade özgürlüğü tartışmaları – Prof. Dr. İştar Gözaydın ve Prof. Dr. Ayşen Uysal ile söyleşi

Fransa ve Türkiye arasında uzun süredir devam eden gerilim, Fransa’da 16 Ekim’de Samuel Paty adlı bir öğretmenin, Muhammed Peygamber’in tartışmalı karikatürlerini öğrencilerine göstermesinin ardından başı kesilerek öldürülmesi sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mevkidaşı Macron’a Erdoğan’ın Macron’ı İslam karşıtlığı ile eleştirmesi sonrası tırmandı. Konuyu iki siyaset bilimci Prof. Dr. İştar Gözaydın ve Prof. Dr. Ayşen Uysal ile Fransa ve Türkiye’deki yankılarıyla beraber konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.