Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa Nice’teki bıçaklı saldırının ardından Avignon şehrinde ve Suudi Arabistan’daki Fransız Konsolosluğu’nda saldırılar

Fransa’nın güneyindeki Nice şehrinde, Notre-Dame Kilisesi’nde bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az üç kişi hayatını kaybetti, birden fazla kişi yaralandı. Saldırgan yakalandı.

Polis ve yetkililer, saldırganın “Allahu Ekber” diye bağırdığını ve bir kadını başını keserek öldürdüğünü söyledi.

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, gazetecilere yaptığı açıklamada, şüphelinin gözaltına alındıktan sonra dahi “Allahu Ekber” diye bağırmaya devam ettiğini söyledi.

Nice’te yaşanan olayın hemen ardından, bu sefer Avignon şehrinde eli silahlı bir kişi, “Allahu Ekber” diye bağırarak sokaktan geçenleri tehdit etti. Saldırgan, polis ekipleri tarafından öldürüldü.  

Fransa’yı hedef alan bir başka saldırı, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde şehrindeki Fransız Konsolosluğu’nda yaşandı. Eli bıçaklı Suudi bir saldırgan, konsolosluğun güvenlik görevlisine saldırdı. Saldırgan gözaltına alındı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.