Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Los Angeles kentinde yaşayan psikolog Duygu Berekatoğlu ile söyleşi: “Koronavirüs salgınına rağmen ABD başkanlık seçimlerine katılım çok yüksek”

Dünyada bütün gözler Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) başkanlık yarışına çevrilirken Los Angeles kentinde yaşayan psikolog Duygu Berekatoğlu, ABD seçimlerine koronavirüsün damgasını vurduğunu, hayatı olumsuz etkileyen salgına rağmen katılımın çok yüksek olduğunu söyledi.

Oy verme noktalarında uzun kuyruklar oluştuğunu ve bir buçuk saatlik bir bekleyişten sonra oyunu kullanabildiğini belirten Berekatoğlu, “Koronavirüs salgınına rağmen seçime katılım oranının çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Büyük AVM’ler, mağazalar boş, sokaklar boş ancak oy verme noktalarında özellikle orta yaştaki insanların uzun kuyruklar oluşturup oy kullanmak için sıra beklediğini görüyoruz” dedi.

Anketlere göre Joe Biden’ın önde görünmesine rağmen mevcut Başkan Donald Trump’un seçimi kazanmasının da sürpriz olmayacağını söyleyen Berekatoğlu, “Biden’ın koronavirüs aşısını ücretsiz dağıtma vaadi ve Trump’ın ordu ile ilgili sözleri Trump aleyhine bir hava oluştursa da yaşı ve oğlunun maillerinin ortaya çıkması Biden’ı biraz zora sokuyor. Kadınların ABD’de oy kullanma hakkı elde etmesinin üzerinden 100 yıl geçen bir seçim yaşıyoruz. Bu anlamıyla da önemli bir seçim yaşanıyor. Ekonomik beklentiler seçimin sonucunu etkileyecektir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.