Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Sadrettin Kaya: “Okulların açılması ile son iki ayda 156 eğitimci koronavirüse yakalandı”

Türkiye’de vakaların en yoğun olduğu ilk beş il arasına giren ve son iki ayda vaka sayası düşen Diyarbakır’da, son bir haftada vaka sayasında yüzde 20’lik bir artış yaşandı. Özellikle okulların yüz yüze eğitime geçmesinin, vaka sayısının artmasında etkisi olduğunu söyleyen Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Sadrettin Kaya, ağustos sonundan bu yana 156 eğitimcinin koronavirüse yakalandığını belirtti. Yüz yüze eğitimin yapılmasından yana olduklarını ancak bunun altyapısının oluşması için bütçe oluşturulması gerektiğini söyleyen Kaya, “50 çocuğun yan yana eğitim gördüğü sınıflar var, bir çocuğun maskeyi günlerce kullandığını biliyoruz. Kent merkezlerinde boş binaların dersliklere dönüştürülmesi ve mesafenin sağlanması gerekir” dedi.

Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Sadrettin Kaya, Silvan ilçesinde bir okulda idareci, öğretmen ve öğrencilerden bazılarında virüs tespit edilmesi üzerine okulun karantinaya alındığını da hatırlatarak şöyle konuştu: “Uzaktan eğitim yeteri kadar verimli olamadı. Diyarbakır’da 510 bin öğrenci var, bunların 200 bininin internet altyapısı yoktur. Biz alınması gereken tedbirler konusunda defalarca yetkililere önerilerde bulunduk ama sonuç alamadık. Öğretmenler arasında yaptığımız ankette, yüz yüze eğitim başladıktan sonra öğretmenlerin yüzde 90’ı kendini güvende hissetmediğini söyledi. Okullarda izolasyon odası yok, öğrenciler tek kapıdan giriş-çıkış yapıyor. Yüz yüze eğitim olmayınca öğrenciler okulu unutuyor. Yüz yüze eğitim olsun ama ek derslikler, yeni öğretmenler ve yardımcı personel atamaları yapılsın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.