Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir’de 6,9 büyüklüğünde deprem – Sağlık Bakanı Koca: “35 can kaybı var. Üçü ağır sekiz kişi yoğun bakımda, 243 kişi halen tedavi görüyor”

Kandilli Rasathanesi’nin paylaştığı bilgiye göre, İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta İzmir olmak üzere Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve İstanbul’da da hissedildi. 35 kişinin hayatını kaybettiği, 885 kişinin yaralandığı depremde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35’e yükseldiğini açıkladı. Üçü ağır olmak üzere sekiz kişinin yoğun bakımda olduğunu belirten Koca, 243 kişinin de halen tedavi gördüğünü söyledi.

Depremin ardından yaşananlar

AFAD’ın paylaştığı bilgiye göre saat 14.51’de Ege Denizi’nde, İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, depremin şiddetini 6,9 olarak düzeltirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova ve Bayraklı’da yıkılan binaların olduğunu doğruladı ve “20’ye yakın binanın yıkıldığına dair ihbar aldık” dedi.

AFAD İzmir Koordine Merkezi’nde açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Depremin olduğu andan itibaren şu ana kadar 100 vatandaşımızı kurtardık. Vatandaşlardan ricamız, hasar tespit ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasından sonra binalara girmeleri. Yıkılma riski olan binalar var” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İzmir genelinde bir hafta eğitime ara verileceğini duyurdu:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da altı bina yıkılma ihbarı geldi” açıklamasını yaptı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger depremin hemen ardından yaptığı açıklamada, “Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız” demişti. İstanbul’da da hissedilen deprem için İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklama yaptı: ”İstanbul’da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir.”

https://twitter.com/izmirgibiyiz/status/1322171053582487552

Ege Denizi’nde meydana gelen depremin ardından artçı depremler de yaşandı ve Kuşadası 4,1 büyüklüğünde depremle sarsıldı. İzmir Seferihisar’da denizin taştığı öğrenildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.