Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arda okulda kalsaydı belki de hâlâ hayatta olacaktı

İzmir’de geçen cuma (30 Ekim) meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitiren 17 yaşındaki Arda Baran Demir, bugün (1 Kasım) memleketi Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Payamdüzü Köyü’nde toprağa verildi. Babası mühendis, annesi hemşire olan ve deprem esnasında küçük kardeşi okulda bulunan Arda’nın, son dersinin beden eğitimi dersi olması nedeniyle okuldan izin alarak eve geldiği ve enkaz altında kalarak yaşamını yitirdiği belirtildi. Amca Eyüp Demir, “Yeğenim son derste izin alıp eve gitmeseydi bugün hayatta olacaktı. Acımız çok büyük” dedi.

Arda Baran Demir, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Payamdüzü Köyü’nde otururken 2017 yılında girdiği TEOG sınavında birinci oldu. Ailesi Arda Baran’ın iyi bir lisede eğitim görmesi için evlerini İzmir’e taşıdı. İzmir’de özel bir liseden burs alan Arda Baran, evlerinin bulunduğu Barış Sitesi’ndeki sekiz katlı apartmanın ilk üç katının yerle bir olması sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Arda’nın cenazesi, üç yıl önce ayrıldığı Payamdüzü Köyü’nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Demir ailesi, köyde taziyeleri kabul ederken, amca Eyüp Demir, ailenin yaşadıklarını anlattı. Kardeşi Aydın Demir’in üç yıl önce Arda’nın sınav başarısından sonra evlerini İzmir’e taşıdığını aktaran Eyüp Demir, “İzmir’de yeğenim Bornova’da özel bir okuldan burs alarak okuyordu. Kardeşim mühendis, eşi de hemşire olarak görev yapıyordu. Depremin yaşandığı gün, kardeşim ve eşi işte, küçük yeğenim ise okulda bulunuyor. Arda da okulda ancak son dersin beden eğitimi dersi olması nedeniyle izin alıp eve geliyor. Eve geldikten yarım saat sonra deprem oluyor. Yani yeğenim okulda kalsaydı, belki bugün hayatta olacaktı” dedi.

Amca Eyüp Demir, Arda’nın hayatını kaybettiği binanın sekiz katlı olduğunu ve ilk üç katının çöktüğünü belirterek, “Arda, ikinci katta bulunuyordu. Binanın diğer beş katı, yerle bir olan üç katın üstüne düşmüş. Yani ilk üç kat kağıt gibi üst üste yığılmış. Acımız büyük” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.