Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de yedinci hafta: Fenerbahçe 39 hafta sonra yeniden lider

Süper Lig’de yedinci hafta maçları dün (2 Kasım) oynanan Antalyaspor-Fenerbahçe ve Hatayspor-Sivasspor maçları ile tamamlandı. Fenerbahçe, Antalyaspor’u deplasmanda 2-1 yenerken, Hatayspor ile Sivasspor 1-1 berabere kaldı.  Fenerbahçe, Süper Lig’de 39 hafta sonra maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Sarı-lacivertli ekip en son, 2019-20 sezonunun ikinci haftasını lider tamamlamıştı. 

Lider Fenerbahçe

Fenerbahçe, 39 hafta sonra Süper Lig’de liderlik koltuğuna maç fazlasıyla oturdu. Ligde yenilgi yüzü görmeyen Erol Bulut’un öğrencileri, 150 orta ile ligin en çok orta atan takım konumunda bulunuyor. Fenerbahçe’nin yeni transferi, Arjantinli futbolcu Diego Perotti, Dimitris Pelkas’ın ardından ilk Süper Lig maçında gol atmayı başardı. 

Öte yandan Antalyaspor-Fenerbahçe maçının iki takım için de çok duygusal bir anlamı vardı. 31 Ekim günü kansere yenilen Fenerbahçe TV Spikeri Dilay Kemer 32 yaşında hayata gözlerini yummuştu. Antalyalı olan Dilay Kemer maç öncesinde unutulmadı. 

Deprem…

Türkiye’de 30 Ekim günü İzmir’de, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) göre 6,6, Kandilli Rasathanesi göre 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çok sayıda bina yıkılırken ağır hasar alan binalar da oldu. 92 vatandaşın hayatını kaybettiği deprem nedeniyle, İzmir temsilcisi Göztepe’nin Alanyaspor’la oynayacağı maç da ileri bir tarihe ertelendi. 

Yedinci haftayı Medyascope’a değerlendiren spor yorumcusu Bülent Kaan Köse, “Bu haftaya baktığımız zaman çok ilginç maçlar oynandı. Trabzonspor-Kasımpaşa, Karagümrük-Erzurumspor, Galatasaray-Ankaragücü, Beşiktaş-Malatyaspor ve Antalyaspor-Fenerbahçe maçlarının seyir zevki çok yüksekti’’ dedi.

Şampiyonluk için favorisinin Fenerbahçe olduğunu söyleyen Köse, “Fenerbahçe öyle bir top oynuyor ki eşi benzeri yok” diye konuştu. 

Spor Yorumcusu Bülent Kaan Köse ile yaptığımız röportajın tamamını dinlemek için:

Dün akşam itibariyle Süper Lig’de oluşan puan durumu ve sonuçlar şöyle şekillendi: 

Trabzonspor 3-4 Kasımpaşa

F.Karagümrük 5-1 B.B. Erzurumspor

Gençlerbirliği 1-1 Gaziantep FK.

Ç.Rizespor 1-0 Kayserispor

Galatasaray 1-0 Ankaragücü

Konyaspor 1-2 Başakşehir

Beşiktaş 1-0 Yeni Malatyaspor

Hatayspor 1-1 Sivasspor

Antalyaspor 1-2 Fenerbahçe

*Göztepe-Alanyaspor maçı deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelenirken Denizlispor haftayı bay geçti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.