Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi, üçüncü hafta maçlarıyla devam ediyor: Alman takımlarından gol yağmuru

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde A, B, C ve D gruplarında üçüncü hafta maçları dün akşam (3 Kasım) oynandı. Almanya temsilcileri Bayern Münih ve Borussia Mönchengladbach rakiplerine yarımşar düzine gol atarken, İspanya’nın son şampiyonu Real Madrid ilk galibiyetini aldı. Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü hafta maçları bugün (4 Kasım) devam edecek. Başakşehir, bu akşam Türkiye saati ile (TSİ) 20.55’te İngiltere temsilcisi Manchester United’ı konuk edecek. 

A Grubu 

A grubunda son şampiyon Bayern Münih deplasmanda, Avusturya temsilcisi RB Salzburg ile karşılaştı. Bayern, mücadeleden 6-2’lik ezici bir üstünlükle ayrılırken grup liderliğini sürdürdü. 

İspanya temsilcisi Atletico Madrid ile Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova, A grubunda üç puan mücadelesi verdi. Atletico, 18. dakikada Uruguaylı futbolcusu Jose Gimenez’le 1-0 öne geçmesine rağmen, Anton Mirançuk’un attığı penaltı golü ile maç 1-1 berabere sonuçlandı.

B Grubu 

Almanya temsilcisi Borussia Mönchengladbach, Ukrayna’da Shakhtar Donetsk’e konuk oldu. Mönchengladbach’ın adeta bir canavara dönüştüğü maçta, Fransız futbolcu Alassane Plea attığı üç golle mücadeleye damga vurdu. 6-0 kazanan Almanya temsilcisi, Bayern Münih’in ardından en çok gol atan takım konumunda bulunuyor. 

Real Madrid, B grubunda İtalya temsilcisi Inter’le karşılaştı. İspanya şampiyonu, evinde konuk ettiği Inter’i, Karim Benzema, Sergio Ramos ve Rodrygo’nun attığı goller ile 3-2 geçti. Real Madrid, böylece ilk üç puanını almış oldu. 

C Grubu 

C grubunda Manchester City, Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u konuk etti. Mücadeleden 3-0 galibiyetle ayrılan City, üçte üç yaparak, grup liderliğini devam ettirdi. 

C grubunda Portekiz temsilcisi Porto, evinde Fransa temsilcisi Olympique Marsilya’yı konuk etti. Porto mücadeleden, Moussa Marega, Sergio Oliveira ve Luis Díaz’ın golleri ile 3-0 galip ayrıldı. 

D Grubu 

D grubunda gecenin sonucu en çok merak edilen maç oynandı. İtalya temsilcisi Atalanta, İngiltere temsilcisi Liverpool’u konuk etti. Liverpool son haftalarda birçok oyuncusu sakatlanmasına rağmen, mücadeleden 5-0’lık galibiyetle ayrıldı. İspanyol futbolcu Diego Jota, attığı üç golle geceye damga vuran isim olurken, Liverpool gruptaki liderliğini sürdürdü. 

D grubunda bir diğer maç olan Midtjylland-Ajax mücadelesinde, Hollanda temsilcisi Ajax maçın ilk dakikasında 20 yaşındaki Brezilyalı futbolcusu Antony’le 1-0 öne geçti. Bu golden 12 dakika sonra Dusan Tadic farkı ikiye çıkarttı. Danimarka temsilcisi Midtjylland, 18. dakikada farkı bire indirse de mücadeleden mağlup ayrıldı. 

Şampiyonlar Ligi’nde E, F, G, H grubu üçüncü hafta maçları bu gece (4 Kasım) oynanacak. Program şöyle: 

TSİ 20.55 Zenit (Rusya) – Lazio (İtalya)

TSİ 20.55 Başakşehir (Türkiye) – Manchester United (İngiltere)

TSİ 23.00 Chelsea (İngiltere) – Rennes (Fransa)

TSİ 23.00 Sevilla (İspanya) – Krasnodar (Rusya)

TSİ 23.00 Club Brugge (Belçika) – Borussia Dortmund (Almanya)

TSİ 23.00 Barcelona (İspanya) – Dinamo Kiev (Ukrayna)

TSİ 23.00 Ferencvaros (Macaristan) – Juventus (İtalya)

TSİ 23.00 RB Leipzig (Almanya) – Paris Saint-Germain (Fransa)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.