Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü hafta tamamlandı: Başakşehir’den ilklerin gecesi

Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü hafta maçları dün akşam (4 Kasım) oynanan E, F, G ve H grubu maçları ile tamamlandı. İngiltere devi Manchester United’ı İstanbul’da konuk eden Başakşehir, tarihinde ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetini Demba Ba ve Edin Visca’nın golleri ile 2-1 kazandı. 

H Grubu 

Başakşehir, tarihinde ilk kez grup mücadelesi verdiği Şampiyonlar Ligi’nde, dün akşam birçok ilke imza attı. Manchester United’ı 2-1’le geçen Başakşehir, tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi golünü 12. dakikada Demba Ba ile kaydetti. Bunun yanı sıra, ilk puanlarını alan Başakşehir, grup üçüncülüğü için önemli bir adım attı.  

H grubu’nda Almanya temsilcisi RB Leipzig, son finalist Paris Saint-Germain’i (PSG) konuk etti. Mücadelede 6. dakikada Angel Di Maria ile öne geçen PSG, Christopher Nkunku ve Emil Forsberg’in gollerine engel olamadı. Mücadeleyi 2-1 kazanan Leipzig, H grubunda ikinci sıraya yerleşti. 

E Grubu 

E grubunda İngiltere temsilcisi Chelsea, Londra’da Fransa temsilcisi Rennes’i ağırladı. Londra ekibi, sezon başında 53 milyon euroya transfer ettiği Alman futbolcu Timo Werner’in iki penaltıyı golüyle 2-0 öne geçti. 50’nci dakikada Tammy Abraham’le farkı üçe çıkaran İngilizler, bu sonuçla üç puanı üç golle aldı. 

İspanya’da, Sevilla ile Rusya temsilcisi Krasnodar karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 2-1 geride kapatan Sevilla, ikinci yarı Youssef En-Nesyri’nin iki golü ile mücadeleden 3-2 galibiyetle ayrıldı. 

F Grubu 

Borussia Dortmund, Belçika’da Club Brugge‘a konuk oldu. Almanya temsilcisi, Thorgan Hazard ve Erling Haland (2) golleri ile mücadeleden 3-0 galip ayrıldı. 

Rusya temsilcisi Zenit, İtalya temsilcisi Lazio’yu konuk etti. Zenit, mücadelede 32’nci dakikada 1-0 öne geçmesine rağmen, 82’nci dakikada Lazio’lu Felipe Caicedo’ya engel olamadı. 1-1 biten mücadeleden, iki takım da birer puanla ayrıldı. 

G Grubu 

Kötü günler geçiren Juventus, Macaristan’da Ferençvaroş deplasmanına çıktı. Mücadeleyi 4-1 kazanarak moral depolayan İtalya temsilcisi G grubunda Barcelona’nın ardından ikinci sırada yer aldı. 

Barcelona, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’i ağırladı. 5. dakikada penaltı kazanan Barcelona, Lionel Messi ile 1-0 öne geçti. 65. dakikada Gerard Pique’nin golü Barcelona’yı rahatlatsa da Kiev ekibi, maçın 75. dakikasında Viktor Tsihankov’la farkı bire indirdi. Geri kalan dakikalarda Dinamo Kiev beraberlik sayısını bulamayınca, Ukrayna’ya eli boş döndü. 

Derleyen: Ali Macit

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.