Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Göğüs hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Güngör Ateş ile söyleşi: “Kovid-19 ve gribi birbirinden ayırmak zor, koronafobiden kaçınılmalı”

Koronavirüs vaka sayılarının yeniden artışa geçtiği Diyarbakır’da, göğüs hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Görgün Ateş ile hastalığın seyrini, virüse yakalanan kişilerin tomografi çektirmesinin gerekli olup olmadığını ve alınması gereken önlemleri konuştuk.

Göğüs hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Güngör Ateş, koronavirüsün ilk bir haftaya yakın daha çok üst solunum yollarında tutunduğunu ve daha sonra akciğere indiğini belirterek, “Ama her akciğere tutulum demek, hastalığın seyrinin ağır olacağı anlamına gelmiyor.  Koronavirüs ile gribin belirtilerini birbirinden ayırmak mümkün değil. Sadece tat ve koku almada belki birbirinden ayrılabilir, diğer bütün belirtileri aynı. Koronavirüs için tedbirlerimizi alacağımız ama koronafobi oluşmaması gerekir” diye konuştu.

Doç. Dr. Ateş, Kovid-19’u evde geçirenlerin temiz hava almaları, iyi beslenmeleri ve özellikle sıvı tüketmelerinin önemli olduğunu söyledi. Testi pozitif çıkanların hemen ertesi gün doktora gitmelerinin doğru olmadığını belirten Ateş, “Evde tedavisi sürenler nefes darlığı ve düşmeyen ateş gibi durumlar olduğunda doktora başvurmalıdır. Çünkü virüsün, belirtilerin çıktığı ilk günlerde akciğere inmediğini biliyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.