Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile söyleşi: “Bir kez bile geçmediği köprüye para veren İzmirli’nin evi yıkıldı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Medyascope özel yayınında gündemi değerlendirdi. İzmir’de yaşanan depreme ve ardından yapılan açıklamalara ilişkin konuşan Öztunç, “Bu deprem vergileri nereye gitti? İstanbul’daki köprü ve yollara verildiği söyleniyor. Bir kez bile geçmediği köprüye para veren vatandaşın evi yıkıldı. Şimdi ne olacak?” diye konuştu.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınmasını yorumlayan Öztunç, “Ali gitti, Veli geldi. Kur başını almış gidiyor. Hani bu sisteme geçince kur artışı durdurulacaktı? Damat başa geldiğinden beri kur artışı sürüyor. Sorunun kesin çözümü için öncelikle damadın istifa etmesi ve gitmesi gerekir. Bu millet ilk seçimde bu iktidarı gönderecektir” diye konuştu.

CHP’li Öztunç, İzmir’de yaşanan depremi ve ardından yapılan açıklamaları da değerlendirerek, bu deprem ile birlikte deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşildiğini söyledi. Öztunç, “Türkiye deprem ve afet stratejisini değiştirmelidir. İmar affı çıkarmaktan vazgeçmelidir. Oturulması riskli bütün yapılan yıkılmalıdır ve yerlerine deprem yeni binalar yaparak vatandaşa vermelidir. Bu deprem vergileri nereye gitti? İstanbul’daki köprü ve yollara verildiği söyleniyor. Bir kez bile geçmediği köprüye para veren vatandaşın evi yıkıldı, şimdi ne olacak? O paralar, adı üzerinde, deprem vergileri değil miydi?” dedi.

Öztunç ekonomik krize ilişkin de şunları söyledi: “Biz vatandaşın ekmeğe muhtaç olduğunu söylemiyoruz, bunu Devlet Bahçeli söylüyor. Askıda ekmek demek, bu insanların ekmeğe muhtaç olduğu demektir. Merkez Bankası başkanını değiştirmek ile sorun çözülmez, damadın görevden alınması ve bu iktidarın gitmesi gerekir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.