Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (50): “Kaba saba ama hakiki” miti ve Trump

Sevilay Çelenk, Yeri Gelmişken’de Trump savunucularının dillendirdiği, “Trump kaba saba ama hakiki” ifadesini sorguluyor. Özü itibarıyla sağ popülist söylemlerden beslenen bu gibi ifadelerin “mit” karakteri üzerine düşünmek gerektiğini söylüyor. Trump’ın kaba sabalığını sahiplenenler, işi Trump’ta “organik” bir şey görmeye vardırıyor ve bunun yapay olduğunu iddia ettikleri “politik doğruculuğa” karşı bir pozisyon olduğunu öne sürüyor. Çelenk adeta -yamru yumru, yaralı bereli, pürüzlü ama sağlıklı bir patates gibi- organik gıdalardan esinlendiği intibaını veren bu görüşün, bir el çabukluğuyla siyaset alanına ve siyasi kişiliklere uyarlanmasının, hakikati nasıl baş aşağı ettiğini değerlendiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.