Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Radikal İslamcılar’ın Avrupa’daki cinayetleri haber değil mi?

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı yazısında, radikal İslamcılar’ın Avrupa’da işledikleri cinayetlerin Türkiye medyasında yeterince yer bulmamasını eleştirdi.

“Türkiye’de medyanın radikal İslamcı kesimlerle ilişkili böyle bir cinayete bu kadar ilgisiz kalması tam bir çifte standart ve dinler arası ayrımcılık. Oysa dinler arası barışın sağlanması ve yeni düşmanlık, kin ile nefret tohumları ekilmesinin önlenmesi için Avrupa’da Türklere ve Müslümanlara yönelik eylemlere gösterilen yakın ilginin bu cinayete karşı da gösterilmesi gerekirdi.

Batı ülkelerinde İslamofobi’nin (İslam korkusu) giderek yükseldiğini belirten medya, İslamofobi’nin ortadan kaldırılması için böyle bir cinayeti vesile kılabilirdi. Kınayarak ve tepki göstererek hem Türkiye’de empati gelişmesini sağlayabilir, hem de geniş Müslüman kesimlerin böyle cinayetlere ve her tür şiddete karşı olduğunu Batı’nın görmesini sağlayabilirdi” diyen Faruk Bildirici’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.