Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (72) – Gelecek Partisi İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Serap Yazıcı: “Askeri müdahale dönemlerinde bile bu ölçüde hukuk devleti ve insan hakları ihlalleri yaşanmamıştı”

Ankara Gündemi’nin 72. bölümünde Gelecek Partisi İnsan Hakları Başkanı ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Serap Yazıcı, Özgür Özdemir‘in sorularını yanıtladı. Programda, Gelecek Partisi’nin güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisi, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve Türkiye’deki son siyasi gelişmeler konuşuldu.

Prof. Dr. Serap Yazıcı, Türkiye’deki yargı ve hukuk düzenini eleştirerek şöyle konuştu: “Türkiye’de askeri müdahaleleri ve sonuçlarını en sistematik olarak eleştiren benim ancak şu yaşadığımız döneme bakınca, askeri müdahale dönemlerinde bile bu ölçüde hukuk devleti ve insan hakları ihlalleri yaşanmamıştı.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül‘ün yargı ve adalet konusundaki açıklamalarına tepki gösteren Yazıcı, “Türkiye’de iktidar değişikliği varmış gibi açıklamalar yapılıyor ancak bu açıklamaları yapanlar 18 yıldır Türkiye’yi yönetiyorlar” dedi. Gelecek Partisi’nin güçlendirilmiş parlamenter sistem modelini diğer partilerle de görüşeceklerini belirten Yazıcı, Türkiye’de yaşanan tüm sorunların kaynağının cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olduğunu vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler