Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

A Milli Futbol Takımı, Rusya karşısında 1984’ten bu yana ilk galibiyetini aldı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, dün akşam (15 Kasım) UEFA Uluslar B Ligi, 3. grup, 5. hafta maçında, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nda Rusya’yı ağırladı. 1-0 geri düştüğü maçı 3-2 kazanan Türkiye, Rusya/Sovyetler Birliği’ni Eylül 1984’ten bu yana ilk kez mağlup etti. 

Türkiye, maça durgun başladı. Bunun sonucunda Rusya, 11. dakikada Denis Cheryshev‘in attığı golle 1-0 öne geçti. 

Rusya, oyunu sıkıştırıp istediği gibi yönlendirmeye başladığında, Andrey Semenov, 24. dakikada Cenk Tosun’u mutlak gol pozisyonunda düşürmesi sonucu kırmızı kartla oyundan atıldı. Rusya kalan dakikalarda 10 kişi oynamak zorunda kaldı. 

Eksik kalan Rusya’ya karşı boşluklar bulan Türkiye, sol kanattan Caner Erkin’in ortasına kafasını uzatan Kenan Karaman’ın golüyle beraberliği sağladı.  

Attığı gol ile moral bulan Türkiye, ataklarını sıklaştırmaya başladı. Rusya’nın çıkarken kaptırdığı top sonucunda, Cengiz Ünder’in plasesi ile ay-yıldızlılar 32. dakikada 2-1 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. 

İkinci yarı başladığında Türkiye ilk 10 dakika ilk yarıdaki performansını devam ettirdi. 51. dakikada Ozan Tufan’ın ceza sahası içinde düşürülmesi sonucunda penaltı kazanan milli takım, Cenk Tosun’la farkı ikiye çıkarttı. 

3-1’den sonra ataklarını artırmaya ve oyuna hâkim olmaya başlayan Rusya, 55. dakikada Daler Kuzyaev‘in attığı golle skoru 3-2’ye getirdi. Fakat bu gol konuk takıma yetmedi. Mücadelede başka gol bulamayan Rusya, Eylül 1984’ten bu yana ilk kez Türkiye karşısında sahadan mağlup ayrıldı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.