Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (150): Kıbrıs Türk toplumunun demokrasi, barış ve eşitlik mücadelesi – Doğuş Derya, Aslı Murat ve Selen Lermioğlu ile söyleşi

Kıbrıs sorununu, Kuzey Kıbrıs’taki güncel siyasi ve toplumsal gelişmeleri ve kadın hareketini konuştuğumuz bu programda ikisi Kıbrıslı Türk üç feministi ağırladım: Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, Kıbrıs Türk Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi Başkanı Aslı Murat ve Kıbrıs’ı ikinci evi sayan Türkiyeli aktivist Selen Lermioğlu. Ankara’nın KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve hatta hükümet kurma çalışmalarına doğrudan müdahale ettiği, iki devletli çözüm tartışmasını alevlendirdiği bu dönemde, Kuzey Kıbrıs’taki güncel tartışmaları ele aldık.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.