Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (54): “Faiz artışı bir dönemin sonu anlamına geliyor mu?”

ParaPolitik programının 54. bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararını değerlendirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ekonomide ve hukukta reform” sözlerinin ardından, faiz artırımı kararının daha yakından takip edildiğini vurgulayan Karatepe, Merkez Bankası politika faiz oranından bankalara kaynak kullandırtmadığı için, bu kararın reel faizleri ciddi oranda etkilemeyeceğini belirtti.

Merkez Bankası’nın bundan sonraki dönemde kendisine açılan yeni alan çerçevesinde piyasalarla uyumlu faiz politikaları uygulamaya devam edebileceğini belirten Karatepe, yine de alınan bu kararların mevcut ekonomik sorunları çözmekte yetersiz kalacağını söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.