Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı TOBB Türkiye Ekonomi Şûrası’nda toplumsal barış talep edildi

Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde yapılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katıldığı Türkiye Ekonomi Şûrası’nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki oda ve borsa başkanları adına yapılan konuşmada, toplumsal barış talep edildi.

18 Kasım tarihinde yapılan toplantıda, 10 ildeki 27 oda ve borsa adına konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Kaya’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, ekonomik taleplerin yanı sıra, 2013 yılındaki çözüm sürecinden söz ederek, toplumsal barışın sağlanmasını talep ettiği öğrenildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu‘nun ev sahipliğinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar Lütfi Elvan, Bekir Pakdemirli, Ruhsar PekcanMehmet Nuri Ersoy, Mustafa Varank ve Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı Türkiye Ekonomi Şûrası’nda Türkiye’deki yedi bölgede bulunan oda ve borsa başkanlarını temsilen 15 kişi, taleplerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da toplantıda paylaşılan talepleri Zoom uygulaması üzerinden dinlediği fakat olumlu ya da olumsuz bir tepki vermediği öğrenildi.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlardan, tersine göçü, istihdamı artırmayı ve yılda 2 milyarlık bir tarımsal gelirin elde edilmesini sağlayacak olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sulama kanallarının bir an önce yapılmasını istedi.  

Sulama kanalları yapılana kadar enerji desteğinin devam etmesini isteyen Kaya, tarımsal üretimin limanlara ulaşması için ulaşım altyapısının sağlanması için öncelikle  Şırnak ve Van’ı bağlayan karayolunun bir an önce tamamlanmasını, Şanlıurfa’ya gelen otobanın Viranşehir – Diyarbakır bağlantısının yapılmasını talep etti.

Medyascope‘tan Ferit Aslan‘ın edindiği bilgilere göre Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği, “Ekonomi, hukuk ve demokraside yeni bir açılım başlatıyoruz” açıklamasının önemli olduğunu ve heyecan yarattığını da söyledi.

2013’teki çözüm sürecinin ekonomiye katkısını anlatan Kaya, barışın sağlanmasında, hukukun ve adaletin ülkede kalıcılaşmasında güçlü liderliğin gerekli olduğunu ifade ederek, ülkede ve bölgede barışın sağlanması için atılacak adımların önemine değindi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.