Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Amed Şehir Tiyatrosu’na ve Kürtçe oyunlara destek: “Kent kültürünün korunması ve sürdürülmesi açısından oldukça önemli”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne 2016 yılında kayyum atanması ile kapatılan Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’nun yerine kurulan Amed Şehir Tiyatrosu, koronavirüs salgını nedeniyle ara verdiği tiyatro gösterilerine “Hema Hema Jin Elizabeth” oyunu ile yeniden başladı.

Amed Şehir Tiyatrosu‘na destek veren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclisi, DTSO Kadın Meclisi, Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği (DİSAD) ve Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD), sezonun ilk gösterimine katıldı.  

Amed Şehir Tiyatrosu tarafından İtalyan yazar Dario Fo’nun “Neredeyse Kadın: Elizabeth” adlı eserinden Kürtçe’ye uyarlanan ve Berfin Emektar tarafından yönetilen “Hema Hema Jin Elizabeth” adlı oyun, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde sahnelendi.  

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, oyunun ardından oyunculara çiçek takdim ederek onları tebrik etti.

DTSO’dan Kürtçe tiyatro oyunlarına destek açıklaması

DTSO tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs salgınından kültür sanat faaliyetlerinin ve bunları icra eden sanatçıların ciddi olarak etkilendiği hatırlatılarak bu tür faaliyetlere destek verileceği belirtildi. Açıklamada, yalnızca Diyarbakır’da değil, Türkiye genelinde Kürtçe tiyatro oyunu sergileyen sanatçılara ve kuruluşlara, oda olarak destek verilmek istendiği belirtilerek, “Yerelde kültür sanat alanında çokdilli çokkültürlü dokudan beslenerek faaliyet gösteren yerel girişimlerin desteklenmesi, kent kültürünün korunması ve sürdürülmesi açısından oldukça önemlidir” denildi.  

Dario Fo’nun Kürtçe’ye “Bêrû” isimiyle uyarlanan başka bir tiyatro oyununun gösterimi geçen aylarda, ilk önce İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından, ardından Şanlıurfa Valiliği tarafından “PKK propagandası yapıldığı” gerekçesiyle yasaklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.