Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de dokuzuncu hafta: Salih Uçan’ın intikamı

Süper Lig’de 9. hafta, dün akşam (23 Kasım) oynanan Galatasaray-Kayserispor maçı ile tamamlandı. Galatasaray, konuk ettiği Kayserispor ile 1-1 berabere kalırken Fenerbahçe, Gençlerbirliği deplasmanında aldığı 5-1’lik galibiyetle haftaya damga vurdu. Beşiktaş, son şampiyon Başakşehir‘i konuk ettiği maçta 3-2’lik galibiyetle üç puanı hanesine yazdırdı. Trabzonspor, yeni teknik direktörü Abdullah Avcı ile çıktığı Erzurumspor maçını 1-0 kazanarak altı hafta sonra üç puanla tanıştı. 

‘’Salih güçsüz’’ 

Antalyaspor, Tamer Tuna’dan boşalan teknik direktörlük görevine Ersun Yanal’ı getirdi. Ersun Yanal’ın ilk maçı ise Antalya derbisi oldu. Yanal, Alanyaspor’a karşı üç puan mücadelesi ile Süper Lig’e yeniden ‘’Merhaba’’ dedi. 2013-14 sezonunda Fenerbahçe’nin başındayken kadroda düşünmediği Salih Uçan bu sefer Yanal’a rakip oldu. Bir türlü anlaşamadığı Salih Uçan, Alanyaspor’da performansını yükseltmiş, düşüşe giden kariyerini yeniden toparlıyordu. Salih Uçan, Ersun Yanal ile yaşadığı süreci şöyle anlatmıştı: “Ersun Hoca beni oynatmadı. ‘Salih güçsüz’ dediler. Hayır, güçsüz değildim. Buna katılmıyorum, benim fiziğim daha doğrusu bacaklarım hep böyle, ince (bacaklarını göstererek). Oynatılmıyordum.”

Aradan tam altı sene geçtikten sonra bu ikili rakip oldu. Antalyaspor ile ilk maçına çıkan Yanal, ligin formda takımı ve lideri konumunda bulunan Alanyaspor ile karşılaştı. Salih Uçan Alanyaspor forması giydiği mücadelede bir gol atarken performansı ile mücadeleye damga vurdu.  

Antalya derbisini 2-0 kazanan Alanyaspor, liderliğini sürdürdü.

Süper Lig’de dokuzuncu hafta tamamlanırken haftanın sonuçları şöyle: 

Fatih Karagümrük 1-1 Sivasspor

Gençlerbirliği 1-5 Fenerbahçe

Denizlispor 0-1 Gaziantep FK

Beşiktaş 3-2 Başakşehir

Hatayspor 2-2 Çaykur Rizespor

Göztepe 3-1 MKE Ankaragücü 

Konyaspor 2-1 Kasımpaşa

Trabzonspor 1-0 Büyükşehir Belediye Erzurumspor

Antalyaspor 0-2 Alanyaspor  

Galatasaray 1-1 Kayserispor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.