Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ile söyleşi: “AKP geçmişiyle yüzleşmekten korkuyor, kadrolarını korkuyla partide tutuyor”

Geçmişte Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AKP) siyaset yapan, şimdi ise Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Emin Ekmen, eski AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan’ın konuşmaları nedeniyle disipline sevk edilmesi ve Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa etmesini değerlendirdi. Ekmen, Arslan’ın disipline sevk edilmesi ile partinin hafızasının yok edilmek istendiğini belirterek, “AKP geçmişiyle yüzleşmekten korkuyor. Bülent Bey’in şimdiye kadar AKP üyeliğinden istifa etmemesine şaşırıyorum. AKP, mevcut kadrolarını korku siyaseti ile koruyor. Bölünme beklemiyorum ama sandıkta halk gereken cevabı verecektir” dedi.

“Arslan’ın oybirliği ile disipline sevki utanç vericidir”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, AKP Merkez Yürütme Kurulu’nun İhsan Arslan‘ı disiplin kuruluna sevk etmesini ve Bülent Arınç‘ın da istifa etmesini değerlendirdi. AKP’nin kuruluşundan beri partide bulunan ve siyasette yaşadıklarını anlattığı bir kitap çıkaran Arslan’ın disiplin kuruluna sevk edilmesini yorumlayan Ekmen, “Yaşanan olay trajik bir olaydır. Yani kimse AKP’nin geçmişini ve bugünlere nasıl geldiğini anlatmayacak mı? Yaşanan İhsan Bey’e duyulan bir rahatsızlık değil, geçmiş ile yüzleşmekten rahatsız oluyorlar ve korkuyorlar. Disipline sevk edilme kararının oybirliği ile geçmesi utanç vericidir” dedi.

Ekmen, Bülent Arınç’ın yaptığı konuşmadan sonra gösterilen tepkilerle ve istifa etmesiyle ilgili ise şunları söyledi: “YİK, Meclis başkanı ve başkanlardan oluşuyor ve onların dışarıda konuşmaması için kurulmuştur. Sayın Arınç, altı yedi yıldır zaten siyasetin dışındaydı. Ben hâlâ niye AKP üyeliğinden istifa etmediğine şaşırıyorum. Sayın Erdoğan, Arınç yerine Çakıcı’yı, Ali Babacan yerine ise Bahçeli’yi tercih etmiştir. Bahçeli, Çakıcı’nın planlı çıkışı ile Erdoğan’a sınırlarını hatırlattı.”

Ekmen, reform tartışmaları ve bu saatten sonra AKP’de bölünme olup olmayacağı ile ilgili ise şöyle konuştu: “18 yıldır bir ülkede iktidar olan bir partinin ‘Reform yapacağız’ demesi çok komiktir. Bunların reform falan yapacağı yoktur. AKP’de yaşananlardan sonra bir bölünme beklemiyorum çünkü kadrolarını korku siyaseti ile elde tutuyor. Bugün ayrılmak isteyen başına ne geleceğini bilmediği için korkudan sesini çıkarmıyor. Dağılma olacaktır, buna da halkımız sandıkta gereken cevabı verecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.