Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü hafta maçları başladı: Başakşehir, Manchester’dan eli boş döndü

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde E, F, G ve H gruplarında dördüncü maçlar dün akşam (24 Kasım) oynandı. Başakşehir, İngiltere’nin köklü takımlarından Manchester United’a 4-1 mağlup olurken İtalyan devi Juventus, evinde Macaristan temsilcisi Ferençvaroş’u son dakikalarda attığı golle 2-1 mağlup etti. 

H Grubu 

İlk maçta İstanbul’da Manchester United’ı 2-0 yenen Başakşehir, dün akşam Manchester’da 4-1’lik hüsrana uğradı. Bruno Fernandes (2), Marcus Rashford ve Daniel James’in golleri ile galibiyete uzanan United, H grubunda dokuz puanla liderliğini sürdürdü. Başakşehir’in tek golü 75. dakikada Deniz Türüç’ten geldi. 

Son finalist Paris Saint-Germain (PSG), Almanya temsilcisi RB Leipzig’i konuk etti. Üç puanı bulunan PSG, Neymar’ın 11. dakikada penaltıdan attığı golle üç puana uzanırken, H grubunda ikinci sıraya yerleşti. 

E Grubu 

İngiltere temsilcisi Chelsea, Fransa’nın Rennes takımına konuk oldu. Chelsea, 22. dakikada 20 yaşındaki İngiliz futbolcusu Callum Hudson-Odoi’le 1-0 öne geçti. Maçın bitimine beş dakika kala beraberliği yakalayan Rennes, 90+1. dakikada Olivier Giroud’ya engel olamadı. Giroud ile 2-1 öne geçen Londra temsilcisi, 10 puanla liderliğini devam ettirdi. 

E grubunda İspanya temsilcisi Sevilla, Rusya temsilcisi Krasnodar’a konuk oldu. 4. dakikada Rakitic ile 1-0 öne geçen Sevilla, 56. dakikada Wanderson’un golüne engel olamadı. Endülüs ekibi, 90+5. dakikada Munir El Haddadi’nin attığı golle sahadan üç puanla ayrıldı. Böylece E grubunda Chelsea ve Sevilla son 16 turuna katılmayı garantilemiş oldu. Rennes ve Krasnodar ise UEFA Avrupa Ligi’ne katılma mücadelesi verecek.

F Grubu 

Almanya temsilcisi Borussia Dortmund, Belçika’nın Club Brugge takımını konuk etti. Dortmund genç oyuncuları Erling Haaland (2) ve Jadon Sancho’nun golleri ile maçı 3-0 kazandı. 20 yaşındaki Norveçli Haaland, Şampiyonlar Ligi gol krallığında attığı altı golle birinci sırada bulunuyor. 

İtalya temsilcisi Lazio, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Rusya temsilcisi Zenit’i konuk etti. 3-1’lik skorla üç puana uzanan Lazio’nun golleri Ciro Immobile (2) ve Marco Parolo’dan geldi. Zenit’in tek golünü ise 32 yaşındaki tecrübeli futbolcusu Artem Dzyuba kaydetti.  

G Grubu 

İtalya temsilcisi Juventus, Macaristan temsilcisi Ferençvaroş’u ağırladı. 19. dakikada geriye düşen Juventus, 35. dakikada süper yıldızı Cristiano Ronaldo ile dengeyi sağladı. Uzun süre gol bulamayan siyah-beyazlılar, 90+2. dakikada Alvaro Morata’yla üç puana uzandı. Juventus, grupta ikinci sıradaki yerini korumayı başardı. 

Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’e konuk olan Barcelona, Sergino Dest, Martin Braithwaite (2) ve Antoine Griezmann’ın golleri ile üç puana dört golle uzandı. Grup liderliğini sürdüren Barcelona, son 16 turuna kalmayı da garantiledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.