Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülistan Doku’nun kaybolmasından sorumlu olduğu iddia edilen Zaynal Abakarov’un üvey babasına kamu davası açıldı – Av. Ali Çimen: “Etkili ve adil bir soruşturma yürütülürse Gülistan’ın akıbeti hakkında önemli sonuçlar ortaya çıkar”

Üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun şüpheli bir şekilde kaybolmasından sorumlu olduğu iddia edilen Zaynal Abakarov’un polis memuru üvey babası Engin Yücer, memurluk görevinden, “Doku’ya ait kişisel bilgileri sosyal medya hesaplarında paylaştığı” gerekçesiyle açığa alındı ve hakkında kamu davası açıldı. Medyascope‘a konuşan ailenin avukatı Ali Çimen, soruşturmada ilk kez önemli bir gelişme yaşandığını, bu olayın, Gülistan Doku’nun intihar etmediği tezlerini doğruladığını, etkili ve adil bir soruşturma ile Doku’nun akıbeti hakkında önemli sonuçlar ortaya çıkabileceğini söyledi.

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinde şüpheli bir şekilde kaybolan 21 yaşındaki Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Engin Yücer, “Doku’ya ait kişisel bilgileri sosyal medya hesaplarında paylaştığı” gerekçesiyle polis memurluğu görevinden açığa alındı. Yücer hakkında Tunceli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “kişisel bilgileri kaydetme, paylaşma ve yayma” suçundan altı yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, soruşturmayı yürüten soruşturma makamında bir isteksizlik olduğunu, üç aydır yazılı olarak talepte bulundukları halde taleplerinin hâlâ yerine getirilmediğini belirtti ve “Açığa alınan şüpheli polis memuru hakkında kamu davası açılması önemli ve olumlu bir gelişmedir. Etkili ve adil bir soruşturma yürütülmesi halinde Gülistan’ın akıbeti hakkında önemli sonuçların ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinde şüpheli bir şekilde kaybolan 21 yaşındaki Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için Sarısaltuk Viyadüğü ve Uzunçayır Baraj Gölü çevresinde yapılan arama çalışmaları 6 Temmuz’da sonlandırılmıştı. Ailenin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla yaptığı görüşme sonrası arama çalışmaları tekrar başlamış, Uzunçayır Baraj Gölü’nün tahliye edilmesine karar verilmişti. Uzunçayır Baraj Gölü’nde arama çalışmaları 23 Kasım’da sona erdirilmişti. Doku’nun bulunması için üç kez baraj sularında dalgıçlarla aramalar yapılmış ama kendisine ait herhangi bir iz bulunamamıştı. Ulusal Kriminal Büro’da görevli bilirkişi tarafından rapor hazırlanmış ve Doku’nun intihar etmediği ortaya çıkmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.