Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Belediye, Amedspor’dan elektrik, su ve doğalgaz faturalarını ödemesini istedi: “Diyarbakırlılar’dan toplanan vergiden Amedspor’un da yararlanma hakkı var”

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi arasında 2012 yılında yapılan şartlı hibe sözleşmesi gereğince bugüne kadar kulübün elektrik, su ve doğalgaz faturalarını ödeyen belediyenin, kulüpten bundan sonra faturaları ödemesini istediği belirtildi. Amedspor Asbaşkanı İhsan Avcı, şartlı devir ile mülkiyet hakkının belediyeye geçmesi nedeniyle belediyenin bugüne kadar kullandığı spor salonu ile birlikte kulübün faturalarını da ödediğini belirterek, sorunun çözümü için Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile görüşmeyi beklediklerini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor’dan kullandığı Şehmus Özer Spor Tesisleri’nin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını ödemesini istediği öğrenildi. Kendilerine sözlü olarak böyle bir bilginin iletildiğini söyleyen Amedspor Asbaşkanı İhsan Avcı, tesisin bulunduğu arsanın 30 bin metrekare olduğunu, 2012 yılında dönemin kulüp yönetiminin arsayı şartlı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne hibe ettiğini belirtti. Avcı koşul olarak da şu an kulübün kullandığı bölümün kullanım hakkının Amedspor’a, diğer kısmın belediye yetkisine verilmesi konusunda sözleşme hazırlandığını söyledi ve “Belediye meclisi şartlı hibeyi kabul ediyor ve valilik tarafından da onaylandığı için yasal statü kazanıyor. Bu şartlı hibe nedeniyle bugüne kadar tesisin elektrik su ve doğalgaz giderleri belediye tarafından karşılanıyordu” dedi.

Asbaşkan Avcı, şartlı hibe sonrasında kulübün verdiği parsel üzerinde belediye tarafından bir kapalı spor salonu yapıldığını ve belediyenin o salonu kullandığını da belirterek, “Doğal olarak spor salonu dahil bütün tesislerin elektrik, su ve doğal gaz faturaları bugüne kadar, ilk kayyum atandığı dönem dahil belediye tarafından karşılanıyordu” diye konuştu.

Amedspor, üç aydır validen randevu bekliyor

Sorunun çözümü için belediye başkan vekilliği görevini de yürüten Diyarbakır Valisi ile görüşmek istediklerini belirten Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “22 Ağustos’ta yeni yönetim seçildikten sonra validen randevu talebinde bulunduk. Şimdiye kadar bize bir yanıt verilmiş değil. Görüşürsek sorunu anlatacağız. Biz bu kentin bir takımıyız, bu kentin milyonları bizi destekliyor. Belediyenin gelirleri, milyonlarca Diyarbakırlı’dan toplanan vergilerden oluşuyor. Bu payı diğer herhangi bir amatör takım ya da herhangi bir spor takımı alabiliyorsa, Amedspor’un da alması gerekiyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.