Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Evrim Rızvanoğlu ile söyleşi: “DEVA ile birlikte Kürt sorunu yeniden gündeme geldi”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucular Kurulu ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Evrim Rızvanoğlu, Medyascope’tan Ferit Aslan’ın konuğu oldu. DEVA Partisi’nin kurulması ve sahaya inmesi ile Kürt sorununun yeniden gündeme geldiğini ve konuşulduğunu söyleyen Rızvanoğlu, “Genel başkanımız Diyarbakır’da ne konuşuyorsa batıda da aynı şeyleri konuşuyor” dedi. “Pazarları dolaştığımızda insanların karnını doyuramamaktan şikayet ettiklerini görüyoruz” diyen Rızvanoğlu, ülkenin mevcut sistem ile ilerlemesinin zor olduğunu ve erken seçim yapılacağını düşündüğünü dile getirdi.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Evrim Rızvanoğlu, DEVA ile Türkiye’de ana akım siyasi bir parti kurduklarını söyleyerek, “Kadın ve gençlere de en çok yer veren partiyiz. Bölgede, Van ve Muş’taki il başkanlarımız kadın. Her ikisi için de bırakın olumsuz bir tepkiyi, çok olumlu tepkiler aldık” diye konuştu.

Kongreler için gittikleri her yerde insanların en büyük sıkıntısının ekonomi olduğunu ve bunu dile getirdiklerini söyleyen Rızvanoğlu, “Semt pazarlarını ve esnafları dolaştığımızda genel başkanımıza ‘Açız’ ve ‘Kurtarın bizi’ diyorlar” dedi.

DEVA Partisi’nin kurulması ve sahaya inmesi ile Kürt sorununun yeniden gündeme geldiğini ve konuşulduğunu vurgulayan Rızvanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel başkanımız Kürt sorunu, anadil, temel hak ve özgürlükler konusunda Diyarbakır’da ne konuşuyorsa aynısını batıda da konuşuyor. Ortak değerlerde bir araya gelmeliyiz. Beklediğimizden çok fazla bir ilgi ile karşılaştık, bu bizi sevindirdi. Mevcut sistem böyle gidemez ve erken bir seçim olacak diye düşünüyorum. İktidarı hedefleyen bir parti olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.