Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Görevden alınması için imza toplanan CHP’nin Diyarbakır’daki ilk kadın il başkanı Gönül Özel ile söyleşi: “Kendilerince ‘Diyarbakır kadın başkanı kaldırmaz’ diyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Diyarbakır’daki ilk kadın il başkanı olan Gönül Özel’in görevden alınması için delegeler imza topladı. Özel, kendisine verilen imzaları CHP Genel Merkezi’ne gönderdiğini belirterek, “İmza toplayan arkadaşlar kendilerince, ‘Diyarbakır kadın başkanı kaldırmaz’ diyorlar. Partimizin böyle bir politikası ve söylemi yoktur. CHP’nin iktidara yürüyen bir parti olduğunu görünce rant elde etmek için böyle yollara başvuruyorlar” dedi.

Diyarbakır’da 16 Şubat 2020 tarihinde yapılan il kongresi ile CHP’nin Diyarbakır’daki ilk kadın il başkanı seçilen Gönül Özel’in görevden alınması için delegeler imza topladı ve imzaları Özel’e verdi. Toplanan 72 delege imzasını bir üst yazı ile CHP Genel Merkezi’ne gönderen Özel, yaşananları Ferit Aslan’a anlattı.

İmza toplayan delegelerin “Diyarbakır kadın başkan kaldıramaz” diye düşündüklerini ve kendisinin aslen Malatyalı olmasını bahane ederek görevden alınmasını istediklerini söyleyen Özel, “Ben altı yıldır CHP Diyarbakır yönetiminde faal olarak çalışıyorum. Ben seçildiğim günden beri sahada olan bir il başkanıyım. Pandemi döneminde 21 aydır elektriği borçtan dolayı kesik olan cemevinin elektrik sorununu çözdük. 100 bin maske dağıttık, altı bin yardım kolisi dağıttık. Yine sosyal etkinliklere katıldık ve sürekli halkın arasında olduk. Bunu çekemeyenler, CHP’nin iktidara yürüdüğünü gördükleri için, rant elde etmek için böyle bir yola başvuruyor. Burada kararı verecek olan genel merkezimizdir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.