Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (54): Parlamenter sisteme dönüş teklifi AKP’den gelirse?

Sevilay Çelenk, Yeri Gelmişken’de hem iktidarın hem muhalefetin içinde bulunduğu tıkanma durumunu tartışıyor. AKP, MHP tarafından kıskıvrak yakalanmış durumda. Muhalefet bakımından da başka tıkanmalar sözkonusu. Muhalefet partileri güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme geri dönüşü de hedefleyen bir demokrasi ittifakı arıyor. Fakat orada da HDP ile İYİ Parti’yi bir ittifakta bir araya getirmenin güçlüğü gibi konular var. Her iki tıkanmada da “Kürt meselesi” merkezde. Yeri Gelmişken’de, yeni bir manevra sonucunda güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş teklifinin AKP’den gelme ihtimali değerlendiriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.