Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması sona erdi: Son 16 turuna kalan takımlar belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde A, B, C ve D gruplarında altıncı ve son hafta maçları dün akşam (9 Aralık) oynandı. İtalya temsilcisi Atalanta, Hollanda temsilcisi Ajax ile son 16 turuna kalma mücadelesi verdiği maçta 29 yaşındaki Kolombiyalı futbolcu Luis Muriel’in 85. dakikada attığı golle 1-0 kazanarak adını Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna yazdırdı. Maçın dördüncü hakeminin Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webó’ya yönelik ırkçı sözleri yüzünden ertelenen Paris Saint-Germain (PSG)-Başakşehir karşılaşması, UEFA’nın aldığı karar gereği dün akşam kaldığı yerden devam etti. PSG, Neymar (3) Kylian Mbappé’nin (2) golleri ile mücadeleyi 5-1 kazanırken temsilcimizin tek golü 57. dakikada Mehmet Topal’dan geldi. 

Real Madrid son maçta adını son 16 turuna yazdırdı 

İspanya Ligi’nin son şampiyonu ve Şampiyonlar Ligi’ni en çok kazanan takım olan Real Madrid, tarihinin en kötü Şampiyonlar Ligi sezonunda kâbustan son maçta uyandı. Son haftaya yedi puanla üçüncü sırada giren Real, B grubunun en formda takımı olan Almanya temsilcisi Borussia Mönchengladbach ile karşı karşıya geldi. Kazanmaktan başka bir çaresi olmayan Real, Fransız yıldızı Karim Benzema’nın 9 ve 31. dakikalarda attığı goller ile mücadeleyi 2-0 kazandı. Böylece Real Madrid, 10 puanla gruptan lider çıkarak adını son 16 turuna yazdırdı. 

Şampiyonlar Ligi son 16 kura çekimi İsviçre’nin Nyon kentinde 14 Aralık Pazartesi günü Türkiye saati ile 14.00’te yapılacak.

Şampiyonlar Ligi’nde dün akşam oynanan karşılaşmaların ardından gruptan çıkan takımlar şöyle şekillendi:  

A Grubu 

-Bayern Münih 

-Atletico Madrid 

B Grubu 

-Real Madrid 

-Borussia Mönchengladbach

C Grubu 

-Manchester City

-Porto 

D Grubu 

-Liverpool 

-Atalanta 

Gecenin sonuçları: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.