Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Ümit: “John le Carré’yi 20. yüzyılın en önemli yazarlarından yapan, romanlarında devletlerin karanlık işlerini şahane kurgularla ifşa etmesidir”

Dünyanın en ünlü casusluk romanı yazarlarından, John le Carré 89 yaşında hayatını kaybetti. 60 milyondan fazla satan 25 roman ve bir otobiyografinin yazarı olan le Carré, casusluk türündeki kitaplarında genellikle Soğuk Savaş ortamını kağıda döktü. Türkiye’de “polisiye” denince akla gelen ilk isimlerden olan yazar Ahmet Ümit, İngiliz yazarı Medyascope’a anlattı:

“20. yüzyılın ikinci yarısının ve 21. yüzyılın ilk çeyreğinin en önemli yazarlardan biridir. Onu bu kadar önemli yapan, casusluk mesleğinden gelmiş olmasına rağmen onu reddetmiş olmasıdır. Romanlarında devletlerin karanlık ve kanlı işlerini, şahane kurgularla ve güzel bir dille ifşa etmesidir.”

Ahmet Ümit ile söyleşimizin tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.