Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 13. hafta devam ediyor: Sansür ve zirveye darbe

Süper Lig’de 13. hafta bu akşam (21 Aralık) saat 19.00’da oynanacak Konyaspor-Sivasspor ve Antalyaspor-Kayserispor maçları ile tamamlanacak. Ligde bu hafta Fatih Karagümrük’e konuk olan Galatasaray 2-1 mağlup olurken Trabzonspor, Rizespor’u konuk ettiği maçta 2-1 galip gelerek üç puana uzandı. Fenerbahçe, Gaziantep FK deplasmanında sahadan 3-1 yenik ayrıldı. Böylece sarı-lacivertli ekip 2020-21 sezonunda ilk kez deplasmanda maç kaybetti. Lider Alanyaspor, kötü günler geçiren Denizlispor‘a 1-0 yenilirken Beşiktaş, konuk ettiği Erzurumspor’u 4-0’la geçerek haftadan en kârlı çıkan takım oldu.  

Süper Lig’de 14. hafta maçları 22 Aralık Salı günü saat 16.00’da oynanacak Hatayspor-Trabzonspor maçı ile başlayacak ve 24 Aralık Perşembe günü saat 19.00’da Sivasspor-Gençlerbirliği maçı ile tamamlanacak. 

Sansür 

Kulüpler Birliği geçen hafta yaptığı ortak açıklamayla, yayıncı kuruluş beIN sports’u protesto edeceğini açıklamıştı. Protestonun nedeni olarak da kulüplerin yayıncı kuruluştan ödemelerini alamamaları gösterilmişti. Süper Lig’in 13. haftası ve PTT 1. Lig’in 15. haftasında oynanacak tüm müsabakaların başında futbolcuların 60 saniye boyunca mücadele etmeyerek bu durumu protesto edeceklerini duyurulmuş ve yapılan açıklamanın ardından yayıncı kuruluş da bir açıklama yapmıştı. beIN sports, ‘’2020-2021 sezonunda bugüne kadar oynanmış tüm karşılaşmalara ilişkin naklen yayın lisans bedelini TFF’ye tam olarak ödemiştir” demişti.

Süper Lig’in 13. haftasının ilk mücadelesi olan Karagümrük-Galatasaray maçında futbolcular, maçın ilk 60 saniyesi hareket etmedi. Yayıncı kuruluş, maçın ilk 60 saniyesinde ekrana takımların ilk 11 oyuncularını yansıtarak, protestoya sansür uyguladı. 

İlk üç takım puan alamadı 

Süper Lig’in ilk üç sırasında bulunan Alanyaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe, 13. hafta maçlarından puansız ayrıldı. Alanyaspor, Denizlispor’a 1-0 mağlup oldu. Böylece Galatasaray ve Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada puan farkını açma fırsatını geri tepti. Galatasaray, haftanın ilk mücadelesinde Karagümrük’e 2-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, üç puan alması durumunda lider Alanyaspor ile 26 puan ile birinci sırayı paylaşacaktı. Fenerbahçe, başarılı deplasman grafiğini devam ettirebilseydi, Alanyaspor’la birlikte 26 puanla liderlik koltuğuna oturacaktı. 

Süper Lig’de haftanın sonuçları ve kalan maçlar şöyle: 

18 Aralık Cuma

Karagümrük 2-1 Galatasaray

19 Aralık Cumartesi

Göztepe 0-1 Hatayspor
Trabzonspor 2-1 Ç.Rizespor
Yeni Malatyaspor 2-0 Kasımpaşa
Gaziantep FK 3-1 Fenerbahçe

20 Aralık Pazar

Gençlerbirliği 1-1 Ankaragücü
Denizlispor 1-0 Alanyaspor
Beşiktaş 4-0 B.B. Erzurumspor

21 Aralık Pazartesi

Konyaspor – Sivasspor (Saat 19:00)
Antalyaspor – Kayserispor (Saat 19:00)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.