Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 14. hafta: Yükselen kartal Gaziantep FK

Süper Lig’de 14. hafta dün (24 Aralık) oynanan Kayserispor-Konyaspor, Çaykur Rizespor – Antalyaspor, Sivasspor – Gençlerbirliği ve Ankaragücü-Beşiktaş maçları ile tamamlandı. Beşiktaş, Ankaragücü’nü deplasmanda Vida’nın golüyle 1-0 yenerken Fenerbahçe, Kadıköy’de son şampiyon Başakşehir’i 4-1’lik skorla geçti. Böylece Fenerbahçe, evindeki üç maçlık mağlubiyet serisine de son verdi. Galatasaray, evinde İzmir temsilcisi Göztepe’yi 3-1 yenerken oynadığı futbol, futbolseverlerden alkış aldı. 

 Yükselen kartal Gaziantep FK 

Gaziantep FK, Süper Lig’e 2019-2020 sezonunda “merhaba” demişti. Geçen sene takımın başına Rumen Teknik Direktör Marius Sumudica’yı getiren kırmızı-siyahlı ekip, 2019-2020 sezonunda çalkantılı bir sezon geçirmiş ve Süper Lig’i topladığı 46 puanla, Fenerbahçe’nin ardından sekizinci bitirmişti. 2020-21 sezonuna 3-1’lik Galatasaray mağlubiyeti ile başlayan Gaziantep FK, kötü başlangıcı sürdürüp, Süper Lig’in 2. haftasında Fatih Karagümrük’le son dakikada yediği golle 2-2 berabere kalmıştı. Bu maçın hemen sonrasındaki antrenmanda Sumudica’nın konuşması basına şöyle yansımıştı: 

Üst üste dört beraberlik alarak, beş haftada dört puan toplayabilen Gaziantep FK, daha sonra Konyaspor’u 1-0’lık skorla geçerek Süper Lig’de ilk üç puanını aldı. Bir sonraki hafta Gençlerbirliği ile berabere kalan kırmızı-siyahlılar, Beşiktaş’ı 3-1 yenerek ikinci galibiyetini aldı. Bu haftadan sonra çıkış yakalayan Sumudica’nın öğrencileri, Başakşehir’i 2-1, Fenerbahçe’yi 3-1 ile geçti. Son hafta deplasmanda Kasımpaşa’yı 4-0 yenen Gaziantep, Süper Lig’de bir maçı eksik olmasına rağmen 24 puanla beşinci sırada bulunuyor. Süper Lig’de bir mağlubiyeti olan kırmızı-siyahlılar, 21 takımlı ligde en az yenilen takım konumunda. 

https://twitter.com/GaziantepFK/status/1341815803595919360

Süper Lig’de 14. haftanın sonuçları şöyle: 

22 Aralık Salı

Hatayspor 0-1 Trabzonspor

Galatasaray 3-1 Göztepe

23 Aralık Çarşamba

Erzurumspor 1-2 Denizlispor

Alanyaspor 1-1 Yeni Malatyaspor

Kasımpaşa 0-4 Gaziantep

Fenerbahçe 4-1 Başakşehir

24 Aralık Perşembe

Sivasspor 3-1 Gençlerbirliği

Kayserispor 1-2 Konyaspor

 Çaykur Rizespor 2-1 Antalyaspor

 Ankaragücü 0-1 Beşiktaş

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.