Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev maça doğru: Trabzonspor-Galatasaray

Süper Lig’in 15. haftasında sezonun en heyecanlı maçlarından biri olan Trabzonspor-Galatasaray maçı oynanacak. Dev maç, bugün (26 Aralık) saat 19.00’da başlayacak. Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’ndaki karşılaşmayı, Halil Umut Meler yönetecek. 

İstatistikler 

İki takım bugüne kadar toplam 137 maç yaptı. Galatasaray, 137 maçın 62’sini kazanırken Trabzonspor 47 kez galip geldi, 29 maç ise beraberlikle sonuçlandı. 

İki takım ilk kez Trabzonspor’un Süper Lig’e ilk çıktığı sezon olan 1974-75 sezonunda karşılaştı. O zamanki adıyla İnönü Stadyumu’nda oynanan maçı Trabzonspor 1-0 kazandı.

İki ekip arasındaki en farklı skorla biten maç ise 26 Mayıs 2001 tarihinde Ali Sami Yen Stadyumu’nda oynandı. Galatasaraylı Gheorghe Hagi’nin aynı zamanda jübile maçı olan bu maçı, sarı-kırmızılı ekip, 4-0 kazandı. 2019-2020 sezonunda Trabzonspor, evinde Galatasaray’ı konuk ettiği maçta rakibini 4-0 yenerek, en farklı galibiyetini aldı.  

Trabzonspor-Galatasaray arasındaki son maçı ise, bordo-mavili Karadeniz temsilcisi İstanbul’da 3-1 kazandı. 

Galibiyet serisi 

Bordo-mavililer, 18 Aralık 2016 tarihinde açılışı gerçekleştirilen yeni stadı olan Şenol Güneş Kompleksi’ndeki Medical Park Stadı’nda rakibi karşısında üç lig maçını da kaybetmedi. Rakibini 2016-2017 sezonunda 2-0, 2017-2018 sezonunda da 2-1’lik sonuçlarla mağlup etmeyi başaran Karadeniz ekibi, 2019-20 sezonunda da 4-0 gibi farklı sonuçla sahadan ayrılarak üçte üç yaptı. Trabzonspor, böylece Galatasaray’a karşı evinde üç senedir kaybetmeme serisi yakaladı.

Eksikler

Ev sahibi Trabzonspor’da, Caleb Ekuban ve Anders Trondsen sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamazken, Abdülkadir Ömür koronavirüse yakalanması nedeniyle forma giyemeyecek. 2020-21 sezonunda topladığı 20 puanla dokuzuncu sırada bulunan Karadeniz ekibi, sezonun dokuzuncu haftasında takımın başına tecrübeli teknik direktör Abdullah Avcı’yı getirdi. Avcı’nın ilk ciddi mücadelesine çıkacağı maçta tek hedefi üç puan. 

Galatasaray’da koronavirüse yakalanan kaleci Fatih Öztürk ve Emre Taşdemir ile ailesinde pozitif vaka çıkan Mbaye Diagne forma giyemeyecek. Öte yandan sakatlığını atlatan 34 yaşındaki Kolombiyalı santrfor Radamel Falcao maç kadrosuna alındı. Teknik Direktör Fatih Terim ise cezası nedeniyle kulübede olamayacak. Son haftalardaki çıkışı sürdürmek isteyen sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de 26 puanla ikinci sırada bulunuyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.