Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna yapılan itiraz, mahkeme tarafından iki kez üst üste reddedildi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi’nin 22 Aralık’ta verdiği karardan sonra Selahattin Demirtaş’ın avukatlarının yaptığı tahliye ve takipsizlik talebi, Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından bugün reddedilirken, aynı mahkemenin AİHM kararından iki gün sonra dosya üzerinde yapılan “tutukluluğa devam” kararına itirazı da reddettiği ortaya çıktı.

Edirne Cezaevi’nde dört yıldan fazla bir süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatları, AİHM kararından bir gün sonra, 23 Aralık tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Demirtaş için tahliye ve takipsizlik talebinde bulundu. Talebi değerlendiren Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği, bugün talebi reddederken, AİHM kararının tercümesinin Adalet Bakanlığı’ndan istendiğini belirtti. Mahkeme, Demirtaş’ın durumunda bir değişiklik bulunmadığına kanaat getirerek tahliye talebini reddetti ve Demirtaş’ın tutukluluğunun devamına hükmetti.

Aynı mahkeme, iki gün önce de tutukluluğa devam kararı vermiş

Demirtaş’ın avukatlarının AİHM kararından sonra yaptığı tahliye ve takipsizlik başvurusunu bugün reddeden Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği’nin, AİHM kararı açıklandıktan iki gün sonra yapılan bir itirazı da reddettiği ortaya çıktı. Demirtaş’ın dosyası üzerinde yapılan tutukluluk incelemesinde 8 Aralık’ta 6. Sulh Ceza Hâkimliği’nin tutukluluğa devam kararı vermesi üzerine avukatları itiraz edince dosyaya 7. Sulh Ceza Hâkimliği baktı. Mahkemenin, AİHM kararından iki gün sonra, 24 Aralık’ta verdiği kararda, tutukluluğun devamına yapılan itirazı da reddettiği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.