Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SosyoPolitik (47) – Doç. Dr. Ceren Sözeri ile Olay TV’nin kapanması ve basın özgürlüğü: “Türkiye’de televizyon yayıncılığının artık nasıl yapılamaz hale geldiğini gördük”

Olay TV’nin yayın haklarını elinde bulunduran Cavit Çağlar’ın kanalı kapatmaya karar vermesiyle, Olay TV 26 günlük yayının ardından kapandı. Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, Cavit Çağlar’ın “Ağır baskı var, devam edemeyeceğim” dediğini söyledi. Çağlar ise böyle bir diyalog yaşanmadığını belirtti ve “HDP’nin grup toplantısının tamamının verilmesi beni çok rahatsız etti” dedi.

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Ceren Sözeri ile Olay TV’nin kapanmasını ve basın özgürlüğünün önemini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.