Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayşe Çavdar & Aysuda Kölemen ile Şimdiki Zaman (25) – Neden olmuyor: Muhalefetin prangaları

Bu hafta Şimdiki Zaman’da Ayşe Çavdar ve Aysuda Kölemen, DEVA Partisi’nin hafta sonu yapılan kongresinden hareketle muhalefetin siyaset yapma biçiminde kronikleşen sorunları ele alıyor. Programları bakımından birbirlerine ve AKP-MHP koalisyonuna giderek daha çok benzeyen partiler, hem iktidar koalisyonunu oluşturan partilerden hem de birbirlerinden farklılaşmakta zorlanıyor. Bu zorlanma, muhalefetin kendi içinde gelişmiş parlamenter sisteme geçiş gibi büyük iddialarını gerçekleştirebileceği anlamlı ve işleyen bir mutabakat zemini oluşturmasına da engel oluyor. Bunun önemli sebeplerinden biri siyaseti bir propaganda ve pazarlama faaliyetine indirgeyen bakış açısının bir türlü aşılamaması. Peki buradan nasıl çıkılır?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.