Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 16. hafta devam ediyor: 164 gününü sakat geçiren Falcao

Süper Lig’de 16. hafta, bu akşam (4 Ocak) 19.00’da oynanacak Kasımpaşa- Fenerbahçe karşılaşmasıyla sona erecek. Galatasaray, Antalyaspor’u konuk ettiği maçta 0-0 berabere kalarak liderlik koltuğunu devretti. Beşiktaş, dün akşam (3 Ocak) Kayserispor‘u deplasmanda 2-0 ile geçerken Süper Lig’in yeni lideri oldu. 

164 gününü sakat geçiren Falcao

Radamel Falcao, dünya çapında kendini kanıtlamış üst düzey bir forvet. Galatasaray’a transfer olduğunda hiç şüphesiz Süper Lig’in marka değeri ikiye katlandı. Falcao, Türkiye’ye ilk adım attığında binlerce futbolsever Kolombiyalı yıldız futbolcuyu havalimanında karşıladı. 

Ancak golcü futbolcu, Türkiye kariyerinde rakipler kadar sakatlılarla da boğuşmak zorunda kaldı . Falcao, Şampiyonlar Ligi’nde 1 Ekim 2019 günü Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain ile oynanan maçta sakatlandı. Aşil tendonundan problemler yaşayan Kolombiyalı futbolcu, tam 65 gün takımından ayrı kaldı. 34 yaşındaki Kolombiyalı bu süreçte tam 12 maç kaçırdı. İyileşip sahalara dönen Falcao, 26 Ocak 2020 tarihinde Galatasaray’ın Konyaspor’a konuk olduğu maçta bir kez daha sakatlandı.

Uyluk sakatlığı yaşayan futbolcu, sarı-kırmızılı takımı bu sefer 17 gün yalnız bıraktı ve dört maç kaçırdı. Ancak sakatlıklar Falcao’nun peşini bırakmadı. 21 Haziran 2020’de oynanan, Galatasaray-Gaziantep FK maçında yine sakatlanan Falcao, adale çekmesi nedeniyle bu sefer 34 gün sahalardan ayrı kalırken yedi maç forma giyemedi. Galatasaray’a 2019-20 sezonunda transfer olan Falcao, ilk sezonunda tam 116 günü sakat geçirdi. 

2020-21 sezonu başladığında Kolombiyalı futbolcu kendisi için yeni bir sayfa açtı. Bu sezon Süper Lig’de oynadığı sekiz maçta beş gol ve iki asistle oynayan tecrübeli futbolcu, 5 Kasım 2020 tarihinde uyluk gerilmesi sonucunda 48 gün takımından ayrı kaldı. Süper Lig’in 15. haftasında yeniden süre almaya başlayan Falcao, 16. haftadaki Galatasaray-Antalyaspor maçının 45. dakikasında oyuna dahil oldu ancak maçın 73. dakikasında bir kez daha sakatlanarak kenara alındı. Böylece Falcao, 164 gün sakat kaldı ve 30 hafta takımından ayrı kaldı.

16. haftada şu ana kadar alınan sonuçlar şöyle: 

Sivasspor 2-2 Denizlispor 

BB Erzurum 1-1 Gaziantep FK 

Ankaragücü 3-1 Malatyaspor 

Alanyaspor 3-0 Başakşehir

Hatayspor 2-1 Konyaspor 

Galatasaray 0-0 Antalyaspor 

Rizespor 1-1 Gençlerbirliği 

Karagümrük 1-2 Trabzonspor 

Kayserispor 0-2 Beşiktaş 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.