Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CISST’in “Hapishanelerden Gelen Koronavirüs Kaynaklı Şikayetler” raporu – Hilal Başak Demirbaş: “Bize ulaşan sorunların çoğunluğunu hijyen ve beslenme oluştururken, koronavirüs döneminde alınan önlemler hapishaneden hapishaneye değişiklik gösteriyor”

Türkiye’deki mahkûmların hapishane koşullarında pek çok haktan mahrum bırakıldıkları ve ayrımcılığa maruz kaldıkları ile ilgili birçok haber karşımıza çıkıyor. Türkiye’de tutuklular ve tutuklu yakınları ile ilgili araştırmalar yapan ve bu konuları yakından takip eden Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CISST), Türkiye’deki ilk koronavirüs vakasının 11 Mart 2020’de görülmesiyle birlikte belirli periyotlarla, derneklerinin danışma hatlarına gelen şikayetleri derledi.

Başlarda haftalık, sonrasında 15 günlük aralıklarla topladıkları bu şikayetleri raporlaştıran CISST, en son raporunu 5 Ocak’ta yayımladı. 5 Ocak günü kamuoyu ile paylaşılan bu raporun ayrıntılarını, salgın sürecinde cezaevlerindeki durumu, hak ihlallerini ve cezaevlerindeki mahkûmların koronavirüs kaynaklı taleplerini CISST Koordinatörü Hilal Başak Demirbaş, Medyascope’tan Senem Görür’e anlattı. 

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz. 

Hilal Başak Demirbaş ile söyleşimizin tamamını dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.