Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da vali ve A protokolü son anda vazgeçti, sağlıkçılar aşılanmaya başlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin dün (13 Ocak) akşam saatlerinde aşılanmasından sonra Türkiye genelinde dağıtılan koronavirüs aşıları bugün yapılmaya başlanırken Diyarbakır’da ilginç bir gelişme yaşandı. Günlerdir aşıların önce sağlık çalışanlarına yapılacağı söylenirken Diyarbakır’da dün valilikten yapılan açıklamada, aşının ilk olarak Vali Münir Karaloğlu ve kentin A protokolüne yapılacağı duyuruldu. A protokolü, bugünkü aşılanma programını son dakikada iptal ederken aşılar il sağlık müdürü başta olmak üzere sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, 22 bin sağlık personelinin bulunduğu Diyarbakır’a 27 bin 560 aşı geldiğini ve sağlık çalışanlarının yarısını bugün aşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Valilikten “Diyarbakır’da ilk aşıyı vali ve A protokolü yapacak” açıklaması

Koronavirüs aşısının Türkiye genelinde ilk olarak salgın ile en ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarına yapılacağı günlerdir konuşulurken Diyarbakır Valiliği’nden dün aşılar ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın bugün ilk aşını yaptırmasının ardından ilimizde ilk koronavirüs aşısı 14.01.2021 Perşembe günü saat 10.00’da Valimiz Sayın Münir Karaloğlu ve ilimiz A protokolüne yapılacaktır” denildi. Açıklamada, aşının yapılacağı yer olarak ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis girişi belirtildi.


A protokolü gelmedi, aşı sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı

Valiliğin açıklamasına rağmen, bugün hastanedeki aşılanma çalışmalarına kentin A protokolü gelmezken, programın iptal edildiği duyuruldu. Aşı yapılmasının teşvik edilmesi için böyle bir program düşünüldüğü ancak daha önce belirlenen sıralama nedeniyle sağlık çalışanlarının aşılanması için programın iptal edildiği öğrenildi. Hastanede ve Aile Sağlık Merkezleri’nde (ASM) bugün aşılanma çalışmaları başlarken, ASM’lere ilk etapta sadece çalışan sağlık personeli kadar aşı gönderildiği belirtildi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ilk aşı çalışmalarında aşı yaptıran Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, tüm Diyarbakır’da aşı uygulamalarını başlattıklarını belirterek, “Aşılarımız pazar günü itibariyle elimizdeydi, gerekli organizasyon ve altyapıyı hazırladıktan sonra dağıtımları dün itibariyle gerçekleştirdik ve bu sabah tüm ilde hazır olarak öncelikle sağlık personelimize aşı uygulamasını başlattık. Aşı konusunda sağlık personelinin yoğun bir teveccühü sözkonusudur. Diyarbakır’a ilk etapta 27 bin 560 aşı geldi. Diyarbakır’da özeller dahil toplam 22 bin personelimiz mevcut. 22 bin personel için ilk gün yüzde 50 hedef koyduk. Sağlık çalışanların yarısını bugün aşılamayı hedefliyoruz” dedi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin’in açıklamasının tamamını dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.