Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DTK davasından altı yıl üç ay hapis cezası alan eski Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, eski TBMM Başkanı Çiçek’in DTK’ya davet yazısını paylaştı

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) düzenlediği etkinliklere katıldığı gerekçesiyle yargılandığı davada altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı. Karara tepki gösteren Aktar, sosyal medya hesabından, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek imzası ile DTK’ya gönderilen davet yazısını paylaştı ve “Olağan dönemlerdeki normal davranışlar bugün cezalandırma gerekçesi. Bakın aynı dönemde DTK nerelerden davet almış” dedi.

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar hakkında DTK etkinliklerine katıldığı gerekçesiyle Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada karar çıktı. Aktar’ın katılmadığı ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada mahkeme, Aktar’a, “örgüt üyesi olmak” suçundan altı yıl üç ay hapis cezası, “örgüt propagandası yapmak” suçundan ise beraat kararı verdi.

Aktar, eski TBMM Başkanı Çiçek’in DTK’ya gönderdiği davet yazısını paylaştı

Mahkemenin verdiği karara tepki gösteren Aktar, sosyal medya hesabından “Baro başkanlığı yaptığım dönemde ve o sıfatla DTK toplantılarına katıldığım iddiasıyla hakkımda açılan davada mahkeme bugün altı yıl üç ay ceza verdi. Bu dava ‘Bize had bildirme davası’ demiştim. Dava ısmarlama, karar ısmarlama. Mapushane görmeyen Kürt kalmasın diye” açıklamasını yaptı. Aktar, dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından DTK’ya gönderilen davet yazısını da “Olağan dönemlerdeki normal davranışlar bugün cezalandırma gerekçesi. Bakın aynı dönemde DTK nerelerden davet almış” mesajı ile paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.