Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayşe Çavdar & Aysuda Kölemen ile Şimdiki Zaman (28): Kültürel hegemonya nedir, nasıl yenilir?

Aysuda Kölemen ve Ayşe Çavdar bu hafta Şimdiki Zaman’da “kültürel hegemonya” kavramını ve Türkiye’de bu yolda devletin attığı adımların neden hep fiyaskoyla sonuçlandığını tartıştılar. Kültürün ve akademinin hegemonik müdahalelerle evcilleştirilememesinin sebebi, elbette bu iki alanın işleyiş süreçlerinin temel mantığından kaynaklanıyor. Kültür de bilgi de hayatı sürdürmeye, genişletmeye ve anlamlandırmaya matuf alanlar. Cumhuriyet’in kuruluşundan beri devletin üniversitelerle ve üniversite fikriyle giriştiği kavgadan ders almamasının sebebi ise, onun sürdürülemez “büyük çaresizliği”ni ele veren şu sorular: Peki ama ben nasıl muteber olacağım, meşruiyetimi nasıl koruyacağım?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.