Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı Cuma İçten ile söyleşi: “Üçüncü ittifakı zorluyoruz, MHP ve AKP hariç herkese kapımız açıktır”

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı Cuma İçten, parti olarak ittifakların şu anda gündemlerinde olmadığını ancak üçüncü ittifakı zorlayacaklarını belirterek, kapılarının Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) dışındaki bütün siyasi partilere açık olduğunu söyledi. MHP’nin Cumhur İttifakı’na kayyum olarak atandığını öne süren İçten, “AKP, 2015’ten beri Kürtler’e sırtını dönmüştür. Çünkü MHP, AKP’yi esir almıştır. Daha önce Kürtler için attıkları adımları anayasal güvenceye almadıkları için hepsini geri almışlardır” dedi.

İçten, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın saldırıya uğramasıyla ilgili ise “Siyaseten söylemlerimize verecek cevapları olmadığı için sokakta böyle cevap veriyorlar. Türkiye bırakın 90 ve 80’leri, daha da geriye gitmiştir” diye konuştu.


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanı olan Cuma İçten, Medyascope muhabiri Ferit Aslan‘a gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin son beş yılda 1990 ve 1980’lerden daha geriye götürüldüğünü, hukukun ve iradenin askıya alındığını belirten İçten, şöyle devam etti: “Türkiye’nin gidişatı iyi değil. Biz Gelecek Partisi olarak siyaseten söylememiz gereken şeyi söylüyoruz, onlar buna cevap veremedikleri için cevaplarını sokakta saldırarak veriyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllarca birlikte siyaset yaptığı arkadaşımıza saldırıdan sonra açıklama bile yapamıyor çünkü Cumhur İttifakı’nın zedelenmesinden korkuyor. Siyasetçilere siyasiler yerine maalesef cevabı mafya veriyor.”

Cuma İçten, AKP’nin beş yıldır Kürtler’e sırtını döndüğünü, kazanamadığı belediyeleri kayyumlar ile ele geçirerek halk iradesini askıya aldığını belirtti: “Kürtler ile ilgili geçmişte atılan demokratikleşme adımları anayasal güvenceye alınmadığı için hepsini tekrar geri aldılar. Ahmet Davutoğlu’na ‘Serok Ahmet’ diye saldırarak, aslında Kürtçe ile Kürtler’e hakaret ediyorlar. Cumhur İttifakı’na MHP kayyum olarak atanmıştır. Ayrılmaya karar verdiğimizde bize bazı arkadaşlarımız neden ayrıldığımızı soruyorlardı. Bugün ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı. Hak, hukuk, adalet askıya alınmıştır. MHP, AKP’yi esir almıştır, biz AKP’yi bu esaretten kurtaracağız.”

Gelecek Partisi’nin hangi ittifaka yakın olduğu yönündeki sorumuza ise İçten, “İttifaklar şu anda gündemimizde yok, AKP ve MHP hariç tüm siyasi partilere kapımız açıktır. Bütün partilere eşit mesafedeyiz. Üçüncü ittifakı zorlayacağız. Bunu da seçim startı verildiğinde göreceğiz. Bana göre şu anda Cumhur İttifakı’nın toplam oy oranı yüzde 37’nin altındadır. Bu nedenle ikide bir İYİ Parti lideri evine geri çağrılıyor ve Saadet Partisi’ni yanlarına çekmek için görüşmeler yapılıyor. Bana göre bu yıl seçim yılı olacaktır. Türkiye ekonomisi bunu daha fazla bu şartlarda götüremez” karşılığını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.