Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 21. hafta: İlk devrenin lideri Beşiktaş

Süper Lig’de dün akşam (25 Ocak) oynanan maçlar ile ilk devre tamamlandı. Fenerbahçe, Kayserispor’u evinde 3-0’la geçerken, Beşiktaş, Göztepe’yi 2-1 yenerek ilk devreyi lider tamamladı. Galatasaray, Malatyaspor deplasmanında, Hollandalı futbolcusu Ryan Babel’in ayağından bulduğu golle 1-0 kazanırken ilk devreyi galibiyetle kapattı. Süper Lig, 2020-21 sezonunda devre arasına girmeden devam edecek. 22. hafta, 29 Ocak Cuma günü oynanacak Yeni Malatyaspor-Ftih Karagümrük maçı ile başlayacak.

İlk devrenin şampiyonu Beşiktaş

Beşiktaş, sezon başında kadro kalitesi ve oynadığı futbolla taraftarlarına hiç umut vermiyordu. Siyah-beyazlılar, ilk beş haftada iki galibiyet, iki mağlubiyet ve bir beraberlik ile yedi puan toplayabilmişti. Süper Lig’in 5. haftasında Denizlispor’u deplasmanda 3-2 yenen siyah-beyazlı ekip, daha sonra oynadığı 11 maçta sadece iki mağlubiyet aldı. Bu seride ezeli rakibi Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 15 sene sonra yendi. Üst üste galibiyet alarak liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, Süper Lig’in 17. haftasında Rizespor’u 6-0 ile geçerken ezeli rakibi Galatasaray’ı 2-0 yenerek, derbilerdeki namağlup unvanını korudu. Sergen Yalçın’ın takımı, kısıtlı kadrosuna rağmen ilk devreyi lider tamamladı.  

Süper Lig’e çok kötü başlayan, UEFA Avrupa Ligi’ne ön eleme turunda veda eden Beşiktaş, ilk devrede 47 golle ligin en çok gol atan takımı konumunda. Geçen sene kadroda düşünülmeyen Cyle Larin, Sergen Yalçın ile birlikte en iyi sezonunu geçiriyor. Sergen Yalçın ile birlikte Oğuzhan Özyakup da beş sene sonra Süper Lig’de ilk kez üst üste skora katkı yaptı. Kaptan Necip Uysal, kariyerinin en skorer sezonunu yaşarken Rachid Ghezzal da dört yılda en çok asist yaptığı sezonu yaşıyor. 

Medyascope’un, “Taraftarlar takımlarının ilk devre performanslarını değerlendiriyor” serisindeki Beşiktaş bölümünü buradan okuyabilirsiniz.

Süper Lig’de 21. haftanın sonuçları ve oluşan puan durumu şöyle: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.