Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taraftarlar takımlarının ilk devre performanslarını değerlendiriyor (21): Başakşehir

Süper Lig’de ilk yarı tamamlandı. Şampiyonluk yarışı kıyasıya devam ederken düşme potasında da büyük bir hareketlilik var. Peki taraftarlar, takımlarının şu ana kadarki performansını nasıl değerlendiriyor, sezonun geri kalanı için ne yapılması gerektiğini düşünüyor? Başakşehir taraftarı Enes Çınar, turuncu-lacivetlilerin ilk devre performansını Medyascope’a değerlendirdi. 

Başakşehir için ilk devre nasıl geçti? 

Geçen sezon takımın Kopenhag maçı sebebiyle sezonu çok geç kapatması, yaşlı olan takımın yeterince hazırlık kampı yapmadan ve Türkiye Futbol Federasyonu limitleri sebebiyle çok fazla takviye yapmadan 40 hafta + Şampiyonlar Ligi’ne girmesi, takımı fizik olarak tüketti. Kaleciler dahil sakatlık yüzünden maç kaçırmayan tek oyuncu Volkan Babacan oldu, üstüne takımdaki doygunluk ve özellikle defanstaki zafiyet eklenince sonuç felaket oldu. Şampiyon Ligi’nde gurur veren mağlubiyet ve Manchester United maçı sebebiyle, Başakşehir’e 10 üzerinden üç puan veriyorum. 

Başakşehir’in ilk devredeki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi? 

Çok kısa süre oynamış olsa da Nacer Chadli, süre aldığı müddetçe iyiydi. Mert Günok koronavirüs salgını öncesinde iyiydi, sonra performansı düştü. Zaman zaman düşüş olsa da her zamanki gibi Edin Višća iyiydi. Ama en iyi dersek Okan Buruk’un anlamsız şekilde, en formda zamanında bile oynatmadığı Fredrik Gulbrandsen derim. En kötüye gelince yukarıda saydıklarım hariç herkes kötüydü, gençler hariç. Volkan Babacan dersem Mehmet Topal küser. Topal dersem Hasan Ali Kaldırım hak ettiğini alamamış olur. Bu üçlü kesinlikle halı sahada oynatılmayacak düzeyde. Fakat muhtemelen isabetli ortası olmayan ve birçok maçta gole sebep olan Hasan Ali Kaldırım derim. 

Teknik direktörünüzün performansından memnun musunuz?

Temmuz ayına kadar olan Okan Buruk’a bir puan vereceksem 10 üzerinden dokuz puan verirdim. O bir puan da Gulbrandsen ve Azubuike’yi oynatmamasından. Her maç Topal’a şans vermesi yüzünden bu sezon 10 üzerinden iki puan çünkü takımın oyun sistemi yok. Geçen sezon organize ataklar izlerken bu sezon tamamen bireysel olarak birileri bir şey yapsın diye bekliyoruz. Duran toplarda saçma sapan goller yiyoruz ve duran toptan gol atamıyoruz. Kendi adamları en formsuz halde iken bile kesmeyip (Topal, Carlos Ponck,  Hasan Ali, Deniz Türüç) Azubuike, Gulbrandsen, Ravil Tagir ve Kaan Demir gibi oyunculara şans vermemesi çıldırtıyor.

Takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı? 

Transferden önce gönderilmesi gerekenler var. Kesinlikle Deniz, Topal, Hasan Ali, Volkan. Bunların yerine transfer yapılmasa bile olur. Altyapıda, U21, U19 milli takımlarında oynayan pırıl pırıl çocuklar var. Ama Bolingoli sezonu kapattı, bu yüzden sol bek acil alınmalı. Demba Ba ile artık olmuyor, takımı bir kişi eksik oynatıyor, kesinlikle forvet şart. Jonior Fernandes transferi olmasaydı, sol kanat derdim. Eğer üçüncü dilek hakkım varsa ön libero derim. 

Sizin için ilk devrenin en unutulmaz maçı hangisi? 

Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United maçı. Ligde ise Fenerbahçe mağlubiyeti. Takım muhtemelen Fenerbahçe mağlubiyetini üzerinden atamadı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.