Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nikaragua’da soyu tükenme tehlikesi altında olan iki jaguar, hayvan kaçakçılarından kurtarıldı

Hayvan kaçakçılarının elindeki iki yavru jaguar, Nikaragua Hayvanat Bahçesi Müdürü Eduardo Sacasa’nın sosyal medyada, yavruların yasadışı yollarla satılmaya çalışıldığını gösteren görüntüleri görmesi üzerine yapılan operasyonla kurtarıldı.

Nikaragua Ulusal Hayvanat Bahçesi Müdürü Eduardo Sacasa, iki yavru jaguarın yasadışı yollarla sosyal medya üzerinden satılacağını gördü ve hayvan kaçakçılarıyla iletişime geçti. Kaçakcılar, Sacasa’ya buluşmak için randevu verdi ve jaguarları yanında kimsenin olmaması şartıyla teslim edeceklerini söyledi. Sacasa, dört rehber eşliğinde buluşma noktasına giderek üç aylık erkek ve dişi jaguarları güvenli bir şekilde teslim aldı, ardından başkent Managua’ya getirdi.

Sacasa daha sonra Fransız Basın Ajansı’na (AFP) “Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan bu küçük hayvanları kurtarmak bizim görevimiz. Kaçakçılar onları öldürüyor” dedi. Sacasa, Çinli bir alıcıya satılmak üzere tutulan jaguarların yetersiz beslendikleri için çok zayıf olduklarını söyledi.

Kurtarılan iki jaguar, başkentteki hayvanat bahçesine getirilerek muayene edildi. Sacasa’nın aktardığına göre kurtarılan jaguarlar, Nikaragua’da nesli en çok tükenme tehlikesi altında olan türler arasında yer alıyor.

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) kırmızı listesinde yani “tehdit altındaki tür” kategorisinde olan jaguarların neslinin sürmesi için, Nikaragua Ulusal Hayvanat Bahçesi’nde bulunan Hayvan Kurtarma Merkezi’nde bir üreme programı geliştirildiği belirtildi.

Orta Amerika ülkesi Nikaragua’daki jaguarların, sudaki bir timsahı alt edebilecek kadar güçlü avcılar olduğunu söyleyen Sacasa, kasımda ülkede meydana gelen Eta ve Iota kasırgalarından sonra doğal yaşam alanları tahrip olan birçok vahşi hayvanın insanların yaşam alanlarına indiğini anlattı.

Kaynak: MSN

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.