Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beklenen oldu: Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi’ne katılacakları söylenen üç vekil, CHP’den istifa etti

Kendilerine ‘‘29 Ekim Gücü’’ adını veren üç Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Özcan Özel ve Hüseyin Aksoy, partiden istifa ettiklerini açıkladı. Üç vekil, parti içinde birtakım sıkıntılar olduğunu öne sürerek 10 Aralık’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir eleştiri mektubu göndermişti. İstifa eden vekillerin, Muharrem İnce’nin kurucusu olduğu Memleket Hareketi’ne katılacakları belirtiliyor. 

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, CHP’nin Halkların Demokratik Partisi’yle (HDP) ittifak kurmasından ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yakınlaşmasından rahatsız olduklarını öne sürerek bugün (29 Ocak) istifa ettiklerini duyurdu.

Vekiller, aralık ayında Kılıçdaroğlu’na yolladıkları eleştiri mektubunda ‘‘10 Aralık Hareketi’’ olarak adlandırdıkları ve aralarında CHP İstanbul Milletvekili Prof. İbrahim Kaboğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun bulunduğu bir ekibin partiyi ele geçirmeye çalıştığını öne sürmüştü.  

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, üç vekilin kendisine yolladıkları mektuba dair ‘‘CHP’de Genel Başkan’a mektup yazılmaz. Gelinir, konuşulur. Sorunları varsa dinleriz, çözeriz’’ açıklamasını yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.