Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (8): New York’un koronavirüs açmazı, Dr. Fauci’nin tutarsız açıklamaları

“Herkes muhakkak bir sevdiğini kaybedecek” cümlesinin gerçek olduğu ABD’de, ülkenin koronavirüs salgınını bir senedir en sert yaşayan şehirlerinden birinde aslında şehrin sağlık sisteminin bu yükü hâlâ kaldıramadığına bizzat virüse yakalanarak şahit oldum. Takip sisteminin zayıflığı, soyutta vaat edilen hiçbir şeyin somutta yerine getirilmemesi, ülkenin en önemli salgın otoritelerinden biri olan Dr. Anthony Fauci’nin salgının başından beri tutarsız açıklamaları belki de ülkenin salgında bu kadar fazla kayıp vermesindeki en önemli etkenlerden biri. “Hangi Dr. Fauci’ye inanmalıyız?” sorusunun cevabı kimsede yok. Amerikan kâbusu devam ederken, Türkiye’de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yaşadıkları. Kendi direnişi sırasında söz almayanların, genç öğrenciler direnirken kendilerine sorulmadığı halde fikir beyan etme hastalığı, bir Clubhouse masalı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.