Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu ile söyleşi: “HDP’nin kapatılmasına karşıyım, Kürt desteğini almayan iktidar olamaz”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu, yeni anayasa, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması ve partilerin ittifak görüşmelerine ilişkin Medyascope’a konuştu. HDP’nin kapatılması ile ilgili, “Altı milyon oy almış bir partinin açık kalması taraftarıyım” diyen Ensarioğlu, Türkiye’de merkez sağ ve Kürtler’in oyunu alamayan partilerin iktidar olamayacağını da söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı partileri ziyaret etmesi ve muhalefet arasındaki ziyaret trafiğinin erken seçim ihtimalini gündeme getirip getirmediği ile ilgili bir soru üzerine, “Cumhurbaşkanının Saadet Partisi ve HÜDA PAR’ı ziyaret etmesi buna işarettir. Biz muhalefet olarak erken seçime hazırız” dedi.

HDP’nin kapatılması tartışmalarına da değinen Ensarioğlu, “İYİ Parti dahil tüm partiler anayasanın güvencesi altında kuruldu. HDP de bunlardan biri. Altı milyon üzerinde oy alan bir parti. Meclis’te başkanlık yapıyorlar, komisyonlarda üyeleri var. Altı milyon insan oy vermiş. Bu partinin açık kalması taraftarıyım. İnsanlarımız oraya oy vermiş. Bu eleştiriler aşırı ve doğru bulmuyorum. Kapatılma ortamı gerer. Siyasi partilerin kapatılmasına karşıyım. En çok kapatılan partiler AK Parti ve HDP’dir. Varsa yanlış yapanlar bunun gereğini hukuk yapar” diye konuştu.

“İktidarın eli muhalefetin üzerinde”

İktidarın muhalefeti bölmek için her yolu denediğini belirten Ensarioğlu, “İktidar partisinin bir eli İYİ Parti’de, bir eli CHP’yi karıştırmakta, diğer bir eli HDP’yi kapatmak ve parçalamak işinde” dedi ve 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerinde tüm partilerin demokrasiye oy verdiklerini söyledi. Ensarioğlu, yeni anayasa tartışmalarını ise “Önce mevcut anayasaya uymak lazım. Şu anda anayasaya uyulmuyor. Partiye göre değil, halka göre anayasa olmalı” diyerek değerlendirdi.

Türkiye’de merkez sağ ve Kürtler’i yanına almayan hiçbir partinin iktidara gelemeyeceğini dile getiren Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Merkez herkesi kucaklıyor. Geçmişte farklılıklarımıza rağmen hepimiz bir aradaydık ve bu kadar tartışma olmuyordu. Doğru olan neyse onu yapıyorduk. Demokrasi bizi kucaklayarak iktidara geldi. Merkez icraat yapar, herkesi de kucaklar. Bu nedenle merkez ve Kürt oylarını alamayan iktidar olamaz. Kürt ve Zaza’yım. Muhafazakârları ve Kürtler’i dışlarsak sıkıntı yaşarız. Kapı açmamız lazım. Dışlayarak ve ötekileştirerek bir yere varamayız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.