Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 24. hafta: Kadıköy, artık eskisi gibi değil

Süper Lig’de 24. hafta, dün akşam (8 Şubat) oynanan maçlarla sona erdi. Haftanın kapanış maçında Trabzonspor, Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 2-0 yenerek galibiyet serisine devam etti. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy’de oynanan derbide üç puanı alan sarı-kırmızılı ekip Süper Lig’in averaj ile yeni lideri olurken Fenerbahçe, üçüncü sıraya geriledi. Beşiktaş ise uzun süre 10 kişi oynamak zorunda kaldığı karşılaşmada Konyaspor’u 1-0 ile geçerek önemli bir galibiyete imza attı.

“Kıtalararası derbi”yi iki başkan birlikte izledi.

Kadıköy artık eskisi gibi değil

Fenerbahçe’nin ev sahipliği yaptığı son beş derbiyi de kaybetmeyen Galatasaray, geçen sezon Kadıköy’de oynanan karşılaşmada 21 yıldır deplasmanda kazanamama serisine son noktayı koymuştu. Bu sezonun 24. haftasında Fenerbahçe’nin ev sahipliği yaptığı derbi mücadelesini de kazanmayı başaran sarı-kırmızılı ekip, 33 yıl sonra bir ilke imza attı. Galatasaray, ezeli rakibini en son 33 sene önce, 1986-1987 ve 1987-1988 sezonlarını kapsayan dönemde, Kadıköy’de üst üste iki kez mağlup edebilmişti.

Galibiyet hasreti sekiz maça çıktı

Galatasaray ile evinde oynadığı son iki karşılaşmayı kaybeden Fenerbahçe, Süper Lig’de sarı-kırmızılı ekip ile karşılaştığı son sekiz maçı da kazanamadı. Oynanan son sekiz karşılaşmada altı beraberlik ve iki mağlubiyet alan sarı-lacivertliler, ezeli rakibine karşı bu kadar uzun bir galibiyet özlemini en son 1983’ün Haziran ile 1986 yılının Eylül ayları arasında yaşamıştı.

Mustafa Cengiz, Ali Koç’a üstünlük kurdu

20 Ocak 2018 tarihinde Galatasaray Kulübü’nde başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Cengiz, Fenerbahçe’ye karşı yedi derbiye çıkarken, iki galibiyet ve beş beraberlik elde etti. Galatasaray’ın, Kadıköy’de 21 yıllık kazanamama serisine son noktayı koyduğu dönemde başkanlık yapma şansı elde eden Mustafa Cengiz, almış olduğu iki galibiyeti de deplasmanda yaşadı. Fenerbahçe ise Ali Koç’un 5 Haziran 2018 tarihinde başlayan başkanlık döneminde henüz Galatasaray galibiyeti göremedi. Sarı-lacivertliler bu süreçte çıktığı altı maçta iki yenilgi alırken dört karşılaşmada da puanları paylaşmak zorunda kaldı.

Kadıköy’de bir ilk

Erol Bulut’un teknik direktörlüğünü yaptığı Fenerbahçe, bu sezon evinde Beşiktaş’a 4-3 ve Galatasaray’a 1-0 mağlup oldu. Sarı-lacivertli kulüp, 1990-1991 sezonundan bu yana ilk kez böyle bir durum ile karşılaştı.

Fatih Terim, son sekiz derbide yenilgi almadı

Galatasaray’ın tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim, oynanan son sekiz karşılaşmada Fenerbahçe’ye karşı mağlubiyet yaşamadı. Oynanan bu karşılaşmalarda Terim’in öğrencileri, altı beraberlik ve iki galibiyet alarak sahadan ayrıldı.

Erol Bulut, ilk kez kaybetti

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor ile çalıştığı dönemde Galatasaray’ı evinde dört kez konuk etmiş ve oynanan karşılaşmaların hepsinden galibiyet ile ayrılmıştı. 2020-2021 sezonunun 24. haftasında ise Fenerbahçe’nin başındayken konuk ettiği Galatasaray’a mağlup olan genç teknik adam, böylelikle ilk mağlubiyetini almış oldu.

Fenerbahçe, Kadıköy’de kayıp

Evinde oynadığı karşılaşmalarda üç yenilgisi bulunan Fenerbahçe, bu sezon Galatasaray ile oynadığı derbi mücadelesini de kaybederek bu sayıyı dörde çıkardı. Sarı-lacivertliler, böylece 1999-2000 sezonundan bu yana ilk kez bir Süper Lig sezonunda dört iç saha maçı kaybetmiş oldu.

Sarı-lacivertli ekibin serisi bozuldu

Fenerbahçe, oynadığı son dokuz karşılaşmada sekiz galibiyet ve bir beraberlik alarak dev derbide Galatasaray’ın karşısına çıktı. Sarı-lacivertlilerin dokuz maçlık yenilmezlik serisi, karşılaşmanın sona ermesi ile birlikte bitti. Galatasaray ise aldığı bu galibiyet ile beraber oynamış olduğu son beş karşılaşmada 15 puan topladı.

Kıtalararası derbide gol atan ilk Mısırlı

Galatasaray’ın ara transfer döneminde Mısır Süper Ligi takımlarından Zamalek’ten transfer ettiği Mostafa Mohamed, Fenerbahçe ile oynanan derbinin 54. dakikasında gol atarak tarihe geçti. 23 yaşındaki santrfor, Süper Lig tarihinde oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinde gol atan ilk Mısırlı futbolcu oldu.

Yeni lider Galatasaray

Süper Lig’in 24. haftasında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ile birlikte zirve el değiştirdi. Karşılaşma öncesi 45 puan ile ikinci sırada yer alan Galatasaray, derbiyi kazanarak puanını 48’e yükseltti ve Fenerbahçe’yi averaj ile geçerek liderliğe yükseldi. 

Yeni transferlerin ilk derbisi

2020-2021 sezonunun ara transfer dönemini hareketli geçiren ezeli rakiplerin yeni futbolcularından bazıları ilk derbilerine çıktı. Fenerbahçe’nin İngiltere’nin Queens Park Rangers kulübünden renklerine bağladığı Osayi-Samuel ve Güney Kıbrıs ekibi Apollon Limassol’dan transfer ettiği Atilla Szalai, Galatasaray ile oynanan karşılaşmanın 90 dakikasında sahada kaldı. Transfer dönemine damga vuran dünyaca ünlü yıldız isim Mesut Özil ise Fenerbahçe forması altında 63. dakikada oyuna girerek ilk derbisine çıktı. Sarı-lacivertli ekibin ara transfer döneminde Medipol Başakşehir’den kadrosuna kattığı İrfan Can Kahveci ise sakatlığı nedeni ile derbide süre alamadı. Ara transfer döneminin bir diğer hareketli takımı Galatasaray’da yeni transferlerden sadece Mostafa Mohamed, karşılaşmanın tamamında forma giydi. Sarı-kırmızılıların Mısır’ın Zamalek kulübünden transfer ettiği Mohamed, derbide bir gol atarak takımına galibiyeti getirdi. Yeni transferlerden DeAndre Yedlin, karşılaşmanın 82. dakikasında oyuna dahil olurken Halil Dervişoğlu süre bulamadı. Transfer döneminin son saatlerinde Portekiz’in Benfica kulübünden kiralanan Gedson Fernandes ise karantinada olduğu için derbiyi kaçırdı.

Süper Lig’de 24. haftanın sonuçları ve puan durumu şöyle:  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.