Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp, DTK soruşturması kapsamında yargılandığı davasının ilk duruşmasında tahliye edildi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında yaklaşık üç aydır Diyarbakır’da tutuklu bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp tahliye edildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında tutuklu bulunan TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp, hakkında açılan davanın ilk duruşmasında bugün (10 Şubat) tahliye edildi. DTK soruşturması ve bir itirafçının ifadeleri gerekçe gösterilerek 24 Kasım 2020’de tutuklanan Gökalp hakkında “terör örgütü üyesi olma” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması, Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Gökalp’in avukatları Ziynet Özçelik, Barış Yavuz ve Kerem Altıparmak da duruşmada hazır bulundu. 

Duruşmayı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Konsey üyeleri, TTB Yüksek Onur Kurulu üyeleri, önceki dönem TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, eski Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve Toplum ve Hekim Dergisi Editörü Onur Hamzaoğlu, TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey ile HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz olmak üzere yalnızca 18 kişinin izlemesine izin verildi.

TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp

Gökalp’a destek vermek için adliyeye gelen Diyarbakır, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Muğla, Eskişehir, Van, Antep, Mardin, Batman, Şırnak, Urfa ve Mersin tabip odalarının başkanları ve Diyarbakır’da bulunan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri duruşmanın yapıldığı salonun koridorunda bekletildi.

Duruşmaya HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel alınmazken, mahkeme salonu önünde ve koridorda alınan yoğun polis önlemleri dikkat çekti. Mahkeme heyeti, duruşma salonundaki yoğunluğu gerekçe göstererek yalnıza kısıtlı sayıda gazeteciyi içeri aldı.

İddianame özetinin okunması ardından savunmalara geçildi. Mahkeme heyeti, savunmaların ardından Gökalp’in tahliyesine karar verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.